Αρχική Υγεία - Διατροφή Κιμαδόπιτα τραγανή και χρυσαφένια από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Κιμαδόπιτα τραγανή και χρυσαφένια από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
Κιμαδόπιτα - Τάσος Αντωνίου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Αν πίστευες ότι η κιμαδόπιτα είναι δύσκολη υπόθεση, ξανασκέψου το. Ο Τάσος σου δείχνει την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική κιμαδόπιτα. Ιδανική για μεσημεριανό ή ορεκτικό στα οικογενειακά τραπέζια.

Φτιάξτε αυτήν την κιμαδόπιτα και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσετε όλους!

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Εκτέλεση: 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες; 6 άτομα
Θερμίδες: 360 θερμίδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία τόσο απλά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος σπάλα
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 35 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Πλένουμε τα πράσα, τα χαράζουμε κατά μήκος και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι.
  • Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε για 4 – 5 λεπτά στα υγρά που θα βγάλουν. Αν καθυστερήσουν να βγουν τα υγρά τους, ρίχνουμε εμείς 2 – 3 κουτ. σούπας νερό.
  • Οταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον δουλεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κάνει σβόλους (προσέχουμε γιατί μαγειρεύεται γρήγορα). Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
  • Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Καλή απόλαυση!

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση