Διαφήμιση
Σύνταξη: ecozen.gr
Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.
Αν πίστευες ότι η κιμαδόπιτα είναι δύσκολη υπόθεση, ξανασκέψου το. Ο Τάσος σου δείχνει την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική κιμαδόπιτα. Ιδανική για μεσημεριανό ή ορεκτικό στα οικογενειακά τραπέζια.
Φτιάξτε αυτήν την κιμαδόπιτα και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσετε όλους!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Εκτέλεση: 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες; 6 άτομα
Θερμίδες: 360 θερμίδες
Υλικά
- 1 συσκευασία τόσο απλά
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος σπάλα
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός
- 2 αυγά
- 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 35 ml φρέσκο γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Πλένουμε τα πράσα, τα χαράζουμε κατά μήκος και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι.
- Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε για 4 – 5 λεπτά στα υγρά που θα βγάλουν. Αν καθυστερήσουν να βγουν τα υγρά τους, ρίχνουμε εμείς 2 – 3 κουτ. σούπας νερό.
- Οταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον δουλεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κάνει σβόλους (προσέχουμε γιατί μαγειρεύεται γρήγορα). Αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
- Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.
Καλή απόλαυση!
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Χοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και σως από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Πένες φούρνου με τυρί και καπνιστή μπριζόλα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Χειμωνιάτικη καροτόσουπα βελουτέ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μηλόπιτα κέικ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Πεντανόστιμο σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Τραγανές πατάτες στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Σοκολατόπιτα εύκολη, γρήγορη και ζουμερή από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Διαφήμιση