Αρχική Προτάσεις Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
μπιφτέκια κοτόπουλο
Διαφήμιση

Όλοι μας έχουμε συνδυάσει τα σαββατοκύριακα με ένα νόστιμο και απολαυστικό μεσημεριανό πιάτο. Τι γίνεται όμως αν μαζί με τη νοστιμιά θέλουμε και ένα υγιεινό ταυτόχρονα γεύμα; Ο σεφ Τάσος Αντωνίου, απαντάει στη ερώτηση με μία πεντανόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες. Θρεπτικά συστατικά και απαράμιλλη γεύση ενώνονται και έρχονται να προσθέσουν στο μεσημέρι σου μια ευχάριστη πινελιά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 40 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 390

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 φρυγανιές θρυμματισμένες
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Περιχύνουμε με 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Σε μπολ αναμειγνύουμε κιμά κοτόπουλο, μαϊντανό, πιπεριές, τζίντζερ, σκόρδο, φρυγανιά, χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε με τα χέρια τον κιμά καλά, να ενωθούν τα υλικα. Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλά μπιφτέκια, μεσαίου πάχους.
  • Σε τηγάνι που έχουμε ζεστάνει ελαιόλαδο, βάζουμε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά, για περίπου 5 λεπτά. Όταν αλλάξουν χρώμα, τα αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα και από την άλλη πλευρά. Τα πιέζουμε με το πιρούνι για να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
  • Όταν οι γλυκοπατάτες έχουν ψηθεί καλά και έχουν μαλακώσει, τις ξεφουρνίζουμε και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Κατόπιν σερβίρουμε τα μπιφτέκια σε πιάτα. Συνοδεύουμε με τις γλυκοπατάτες.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Πηγή: mamapeinao.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here