Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
φασόλια γίγαντες
Διαφήμιση

Η φασολάδα, γνωστή και ως το εθνικό φαγητό της χώρας μας είναι το φαγητό που σε ταξιδεύει με τη γεύση του στη Μεσόγειο. Ο σεφ Τάσος Αντωνίου, συνδυάζοντας τα φασόλια γίγαντες με τα αγαπημένα σε όλους λουκάνικα, προτείνει μία παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής, που το μόνο σίγουρο είναι ότι προκαλεί μία πεντανόστιμη έκρηξη γεύσεων.

Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Εκτέλεση: 1 ώρα

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 292

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε νερό με λίγη μαγειρική σόδα. Μετά από 12 ώρες τους στραγγίζουμε και τους ξεπλένουμε καλά.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα και το πράσο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Τον τρίβουμε καλά στον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα για να βγάλει όλα τα αρώματα και τη γεύση του. Κόβουμε χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα και αποξηραμένο τζίντζερ. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τη σπάμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τους στραγγισμένους γίγαντες.
  • Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών, μέχρι να καλυφθούν οι γίγαντες. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν καλά οι γίγαντες και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
  • Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Οι γίγαντες φούρνου είναι έτοιμοι όταν έχουν απορροφήσει τα υγρά και έχουν μείνει με το λάδι τους.

Πηγή: mamapeinao.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση