
«Για μια ακόμη φορά εργαλειοποιούν την τραγωδία – Προαναγγέλλουν προανακριτική επιτροπή χωρίς να έχουν δει τη δικογραφία» απαντά η κυβέρνηση μέσω στελεχών της.
Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου τονίζεται: «Ζητούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους».
Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής χρειάζεται, σύμφωνα με το άρθρο 154 του Κανονισμού της Βουλής, η υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει συνολικά 36 βουλευτές.
Κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει την κατάθεση πρότασης για την προανακριτική επιτροπή κατά υπουργών και υφυπουργών για δικογραφία που δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή, χωρίς να έχει αξιολογηθεί κανένα της στοιχείο. «Με απλά λόγια ήδη έχουν συντάξει στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορητήριο χωρίς να έχουν δει τη δικογραφία» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη και σημείωναν: «είναι λυπηρό που για μια ακόμη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία στα Τέμπη για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη».