Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι από τον Τάσο Αντωνίου (Βίντεο)

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι από τον Τάσο Αντωνίου (Βίντεο)

0
lemonato kotopoulo me ryzi
Διαφήμιση

Κυριακή …κοντή γιορτή και τι καλύτερο από το μεσημεριανό τραπέζι με κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι με τη …μαμαδίστικη συνταγή που προτείνει ο εμπνευστής του mamapeinao.gr, σεφ Τάσος Αντωνίου!

Πιάτο: Κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη κλειδί: Λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι
Προετοιμασία: 10λεπτά 
Εκτέλεση: 30λεπτά 
Συνολικός χρόνος: 40λεπτά 
Θερμίδες: 541θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 500 ml ζωμό κότας
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το ρύζι. Για αυτή τη συνταγή έχω διαλέξει ρύζι Καρολίνα. Το ρίχνουμε σε κατσαρολάκι με νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά και να ροδίσει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά.
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε να απορροφηθεί και να βγάλει τα αρώματά του. Τώρα ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τόσο ζεστό ζωμό ώστε να καλύψει το φαγητό στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι, προσέχοντας να μη ρίξουμε κουκούτσια, και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι το λεμονάτο κοτόπουλο να μείνει με τη σαλτσούλα του.
  • Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το οποίο έχουμε βράσει και στραγγίξει. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
Διαφήμιση