Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Πεντανόστιμο σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Πεντανόστιμο σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
σουφλέ μακαρόνια
Διαφήμιση

Τα σαββατοκύριακα συνηθίζουμε να τρώμε μαζί με την οικογένεια μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και για αυτό αναζητάμε τη συνταγή που θα ικανοποιήσει τον κάθε ένα στο τραπέζι ξεχωριστά. Αν αναρωτιέστε λοιπόν, τι να μαγειρέψετε αυτό το σαββατοκύριακο, η πεντανόστιμη και λαχταριστή συνταγή για σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο, του σεφ Τάσου Αντωνίου, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, μιας και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι θα την λατρέψουν.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη και δεν απαιτείτε πολύ χρόνος ετοιμασίας. Καλή διάθεση και μερικά υλικά που λίγο πολύ όλοι διαθέτουμε στην κουζίνα μας είναι τα μόνα που χρειάζονται!

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Εκτέλεση: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 427

Υλικά

  • 1 συσκευασία πένες βρασμένες και στραγγισμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ντοματοπολτός
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
  • 1 ½ φλιτζ. τυρί κρέμα
  • 1 ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (προαιρετικά) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή: mamapeinao.gr

Διαφήμιση