Αρχική Προτάσεις Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
PITSA
Διαφήμιση

Η πιο λαχταριστή και γρήγορη πίτσα μπορεί να συνοδεύσει το σημερινό μεσημέρι σας και να δώσει πολύ χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ο σεφ Τάσος Αντωνίου σας ταξιδεύει με την πιο νόστιμη συνταγή του για την πιο γρήγορη και εύκολη πίτσα, για να την απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς να παιδευτείτε.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 25 λεπτά

Aναμονή: 50 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 25 λεπτά

Υλικά

  • 1 μείγμα για ζύμη πίτσας Easy Bake
  • 280 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιάς
  • λίγο αλεύρι

Για την επικάλυψη:

  • σάλτσα ντομάτας
  • γραβιέρα Νάξου
  • αλλαντικό της επιλογής σας
  • πράσινες πιπερίτσες

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε μπολ. Αναμειγνύουμε τη μαγιά με το νερό και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ και αναμειγνύουμε με μια κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια για να δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Κατόπιν, αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο. Ζυμώνουμε καλά και στη συνέχεια σχηματίζουμε με τα χέρια μια μπάλα ζύμης. Επαναφέρουμε τη ζύμη στο μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο. Με κοφτερό μαχαίρι ή μια χούφτα την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σχηματίζουμε μια μπάλα από κάθε κομμάτι και τη δουλεύουμε με απαλές κινήσεις, πλαταίνοντας τη ζύμη σταδιακά. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι κρατάμε σταθερή τη ζύμη στον πάγκο και με το άλλο την τραβάμε απαλά, τρεις φορές. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε το μέγεθος που θέλουμε. Με τα δάχτυλα δημιουργούμε περιμετρικά την κόρα της πίτσας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στη λαμαρίνα του φούρνου. Αφήνουμε το ζυμάρι καλυμμένο με πετσέτα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 50 λεπτά.
  • Επικαλύπτουμε απλώνοντας σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε γραβιέρα Νάξου και απλώνουμε το αλλαντικό της επιλογής μας. Τέλος γαρνίρουμε από πάνω ψιλοκομμένη πράσινη πιπερίτσα. Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή: mamapeinao.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here