Αρχική Special Topics Jeff’s Earth: Η Γη από τα μάτια ενός αστροναύτη (4Κ βίντεο)

Jeff’s Earth: Η Γη από τα μάτια ενός αστροναύτη (4Κ βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από το βίντεο του Jeff Williams
Στιγμιότυπο από το βίντεο του Jeff Williams -NASA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η πρώτη φορά που βλέπει κανείς τη Γη από ψηλά προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά ακόμα και μετά από 534 ημέρες στο διάστημα, εξακολουθεί και προκαλεί ενθουσιασμό!

Ο λόγος για τον αστροναύτη της NASA Jeff Williams, που σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια τo 2016 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όχι μόνο είχε παραμείνει για 534 ημέρες, που ήταν τότε το μεγαλύτερο διάστημα που έχει διανύσει Αμερικανός στο διάστημα, αλλά είχε την εξαιρετική ιδέα να χρησιμοποιήσει μια Ultra Hιgh Definition κάμερα για να τραβήξει ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K της Γης από ψηλά, όπως ακριβώς την έβλεπε ο ίδιος.

Το ρεκόρ παραμονής του Williams στο διάστημα, έσπασε το 2017 η συνάδελφός του, Peggy Whitson.

Στο βίντεο από το You Tube που ακολουθεί, μοιράζεται με τον κόσμο αυτές τις υπέροχες λήψεις και ακούγεται να μιλά για την ομορφιά του πλανήτη μας, την ποικιλία πραγμάτων που μπορεί να παρατηρήσει κανείς και την αξία και τη χαρά του να μοιράζεσαι αυτή την προοπτική με άλλους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη για να έχουν αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το να βλέπεις τη Γη σε άλλη κλίμακα, σου δημιουργεί ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχει να σου προσφέρει, για το πόσο μοναδική είναι ως προς την ιδιότητά της να συντηρεί τη ζωή και πόση ομορφιά προσφέρει στον άνθρωπο. Ενώ, υπογραμμίζει ότι από ψηλά κάθε εικόνα είναι στην κυριολεξία διαφορετική. Για παράδειγμα κάθε ηλιοβασίλεμα είναι ξεχωριστό και δημιουργεί εντελώς διαφορετικούς σχηματισμούς νεφελωμάτων.

Διαφήμιση