Αρχική Ζώα Το πλαστικό στον ωκεανό σκοτώνει τα απειλούμενα άλμπατρος

Το πλαστικό στον ωκεανό σκοτώνει τα απειλούμενα άλμπατρος

0
άλμπατρος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το πλαστικό στον ωκεανό μπορεί να είναι θανατηφόρο για τη θαλάσσια άγρια ​​ζωή και τα θαλάσσια πτηνά σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία μελέτη δείχνει ότι τα πλαστικά μίας χρήσης αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα απειλούμενα άλμπατρος στο νότιο ημισφαίριο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Η πλαστική ρύπανση στους ωκεανούς του νότιου ημισφαιρίου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Επιστήμονες εξέτασαν τις αιτίες θανάτου σε 107 άλμπατρος που ελήφθησαν από νοσοκομεία άγριων ζώων και υπηρεσίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Και διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό των ωκεανών αποτελεί υποτιμημένη απειλή.

Τα πλαστικά μπουκάλια ποτών, τα σκεύη μιας χρήσης και τα μπαλόνια είναι από τα πιο θανατηφόρα είδη.

Τα άλμπατρος είναι μερικά από τα πιο αδύναμα θαλασσοπούλια στον κόσμο, με το 73% των ειδών να απειλούνται με εξαφάνιση. Τα περισσότερα είδη ζουν στο νότιο ημισφαίριο.

Η κατάποση από πλαστικό προκαλεί έως και 17,5% των θανάτων άλμπατρος στην ακτή στο νότιο ημισφαίριο. Και πρέπει να θεωρηθεί σημαντική απειλή για τους πληθυσμούς άλμπατρος.

Τα άλμπατρος περνούν όλη τη ζωή τους στη θάλασσα και μπορούν να ζήσουν για περισσότερα από 70 χρόνια.

άλμπατρος

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες οδηγούν τα άλμπατρος σε εξαφάνιση

Επιστρέφουν στη ξηρά μόνο για να επανενωθούν με τον σύντροφο τους. Αν και τα μεγαλύτερα ιπτάμενα πτηνά στον κόσμο σπάνια παρατηρούνται στην ξηρά, οι ανθρώπινες δραστηριότητες οδηγούν σχεδόν τα τρία τέταρτα των ειδών άλμπατρος σε εξαφάνιση.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άλμπατρος αλιεύονται ή σκοτώνονται από αλιευτικά σκάφη.

Τα Laysan άλμπατρος με τις κοιλιές τους γεμάτες πλαστικό δεν είναι απλώς μια τραγική ιστορία από τον απομακρυσμένο βόρειο Ειρηνικό.

Τα άλμπατρος πεθαίνουν επίσης από πλαστικό στους νότιους ωκεανούς. Όταν ένα βασιλικό άλμπατρος πέθανε πρόσφατα, στο νοσοκομείο Wildbase αφού έφαγε ένα πλαστικό μπουκάλι. Κι αυτό, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Εάν οι πληθυσμοί πέσουν σε κρίσιμα απειλούμενα επίπεδα, ενδέχεται να απαιτηθεί εντατική αποκατάσταση, λένε οι επιστήμονες.

Συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των προγραμμάτων προστασίας των νεοσσών και των φωλιών για την αποτροπή της εξαφάνισης των ειδών.

Διαφήμιση