Τα ελληνικά προϊόντα και δη τα ελληνικά τυριά και η υπεροχή τους περνάνε τα γεωγραφικά σύνορα της χώρας και κερδίζουν τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών σε παγκόσμια κλίμακα.
Στη λίστα του βιωματικού διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού Τaste Αtlas, στην πρώτη δεκάδα, βρίσκονται 8 ελληνικά τυριά. Μπορεί να χάσαμε την πρώτη θέση από το ισπανικό τυρί Κέσο παγιόγιο, στη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη όμως φιγουράρουν με αξιώσεις η Γραβιέρα Νάξου, το Μελίχλωρο Λήμνου και η Γραβιέρα Αγράφων.
Στην πέμπτη θέση παρεμβάλλεται το τυρί Πλιεβαλίσκι από το Μαυροβούνιο και ακολουθούν δυναμικά η Γραβιέρα Κρήτης, το Κρασοτύρι Κω, το Αρσενικό Νάξου, το Κασέρι και η Κεφαλογραβιέρα. Όσο για την “πριγκίπισσα” των τυριών, όπως αποκαλούν πολλοί τη φέτα, αυτή κατατάσσεται στην 18η θέση της με τις προτιμήσεις του κόσμου.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι από τα 53 τυριά της λίστας, τα 22 είναι ελληνικά, ενώ οι συντάκτες του Taste Atlas δίνουν πληροφορίες ακόμη και για τον τρόπο παραγωγής και ωρίμανσής τους.
Πηγή: ertnews.gr