Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος διοργανώνει μία ενδιαφέρουσα και…γευστική ημερίδα, που θα δελεάσει ειδικούς και μη, να την παρακολουθήσουν στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης HORECA (9-12 Φεβρουαρίου). Η “Πράσινη Γαστρονομία στα Ελληνικά Δεδομένα”,η “Ιατρική Μαγειρική” αλλά και “Η Τέχνη του σωστού συνδυασμού με κρασί, νερό και αλκοολούχα”, είναι ορισμένα από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητηθούν στην Ημερίδα Γαστρονομίας του Chefs Club of Greece στις 11 Φεβρουαρίου 2024 – HORECA 2024 Συνεδριακή αίθουσα C2, Lobby 2.
Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Φεβρουαρίου 2024
11:00 – 11:45 Innovative Equipment Technology
Καινοτομίες στον εξοπλισμό εστίασης και οι εφαρμογές στην κουζίνα
Ομιλητές:
- Πάνος Μωραϊτης – Πρόεδρος ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτης εταιρείας FRESH ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΕΠΕ
- Λίλα Καραποστόλη -Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτρια σχολής ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
- Κλεοπάτρα Λάμπρου, Sales Director της Cooking Hellas
- Τάσος Ραγκούσης – ex. chef
12:00 – 12:45 Greek & Green
Η πράσινη γαστρονομία στα Ελληνικά Δεδομένα–Food Waste & Sustainability
Ομιλητές:
- Σοφία Αξωνίδη, Υπεύθυνη προγράμματος Eat4Change WWF
- Παναγιώτης Βουκελάτος, ex. chef
- Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος – Προέδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης / Zero Waste HORECA
13:00 – 13:45 Ιατρική Μαγειρική – Η θεραπευτική οδός
Προσέγγιση ασθενειών με βάση το σύγχρονο τρόπο μαγειρικής
Ομιλητές:
- Διονυσία Βουτσά, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc
- Γιάννης Κακλής, Executive Chef – ΥΓΕΙΑ
- Θωμάς Μπακοδήμος, Executive chef- Ειδικός εφαρμογών διαιτητικής-Στέλεχος τεχνολογίας ποτών& τροφίμων
14:00 – 14:45 Γαστροτουρισμός & Οινοτουρισμός
Νέες προτάσεις αναβάθμισης και προσέλκυσης κοινού
Ομιλητές:
- Γιάννης Γιαννακάκης, CEO & Co Founder της Athens Walking Tours
- Μίλτος Καρούμπας, συνιδιοκτήτης των εστιατορίων MYKONIAN FARM RESTAURANT end THE WHITE MONK RESTAURANT
- Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
15:00 – 15:45 Food & Beverage Pairing
Η τέχνη του σωστού συνδυασμού με κρασί, νερό και αλκοολούχα
Ομιλητές:
- Χρήστος Άμαντος – ex. Chef Airotel Group & Εκπαιδευτής ΑΚΜΗ
- Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος ΕΕΣΑ
- Κυριάκος Πιερράκος – Bartender / αρθογράφος
- Κωνσταντίνος Τσάτσαρης, certified sommelier
- Δημήτρης Χατζηπέτρος – F&B Manager Airotel Group
16:00 – 16:45 Yachting – High Class Υπηρεσίες από τη Στεριά στη Θάλασσα
Ομιλητές:
- Γιάννης Λήνας , Private Yacht Chef
- Γεώργιος Παρίσης – Cpt. MMa MSc MD τομεάρχης εκπαίδευσης H.Y.C.A (Hellenic Yacht Crew Association)
- Ηλίας Χατζηεφρεμίδης, πρόεδρος W.I.M.A. (Worldwide Industrial and Marine Association)
17:00 – 17:45 Food Art
Η καλλιτεχνία στο στήσιμο πιάτου
Ομιλητές:
- Αλεξάνδρα Μήτσιου – Food Stylist
- Τάσος Πρωτοψάλτης – ex. Chef Kayak
- Τάσος Τόλης – ex. Chef & Food Styling Food Photographer
Συντονισμός παρουσιάσεων:Έλλη Σπυροπουλου – Δημοσιογράφος Talk radio 98.9