Αρχική Special Topics Ολυμπιακή Φλόγα 2024: Με κακοκαιρία η λαμπαδηδρομία από την Ακρόπολη στους Δελφούς...

Ολυμπιακή Φλόγα 2024: Με κακοκαιρία η λαμπαδηδρομία από την Ακρόπολη στους Δελφούς (Βίντεο)

Η Ολυμπιακή Φλόγα 2024 βρίσκεται στην 5η ημέρα της ιερής διαδρομής της στην Ελλάδα με προορισμό τους Δελφούς! Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη χώρα μας θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Απριλίου, οπότε από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα αναχωρήσει για το Παρίσι όπου και θα διεξαχθούν οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες (26/7-11/8).

0
Olympiaki Floga 2024 jpg
Διαφήμιση

Η Ολυμπιακή Φλόγα 2024, βρίσκεται στην Αθήνα και θα ταξιδέψει στους Δελφούς το Σάββατο 20/4, ενώ η κακοκαιρία μπορεί να ανατρέψει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο έχει προγραμματιστεί να κλείσουν, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη νύχτα της Παρασκευής 19/4 τη φλόγα στο βωμό της Ακρόπολης άναψε ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης, έχοντας παραλάβει το Φως από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο.

Ο Περικλής Ιακωβάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μία μοναδική στιγμή. Η ομορφιά της Ακρόπολης είναι απίστευτη και ο συνδυασμός της Ολυμπιακής Φλόγας να είναι εδώ και να έχω εγώ το προνόμιο να ανάψω το βωμό, είναι μοναδικά.

Στη Λαμπαδηδρομία μέχρι την Ακρόπολη για την Ολυμπιακή Φλόγα 2024 συμμετείχαν η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Άρτεμις Ιγνατίου και η έξι φορές Οlympian Άγη Κασούμη.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20/4 στην Αθήνα λόγω των εκδηλώσεων -που ενδεχομένως δεν πραγματοποιηθούν με βάση το πρόγραμμα λόγω της κακοκαιρίας, για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας 2024 στη διαδρομή προς  τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠΑΡΙΣΙ 2024», έχουν ως εξής:

Από τις 07.30′ έως τις 13.30′, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, καθώς και των καθέτων αυτών σε περιοχές των Δήμων Αθηναίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας, ως εξής:

Ακρόπολη – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφ. Συγγρού – Αθ. Διάκου – Αρδηττού – Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Μιχαλακοπούλου – Λεωφ. Μεσογείων – Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας (Τελετή) – Λεωφ. Μεσογείων – Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής – Παλαιολόγου – Γραφεία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Μουσείο – Τελετή) – Ελ. Αλαμέιν – Πατρ. Κωνσταντίνου – Δεκελείας.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

Floga Santorini
Η 4η μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, όπου τη Φλόγα μετέφερε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με την τελετή να γίνεται στα Φυρά και το Ολυμπιακό Φως να περνάει μέσα από τα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

5η ημέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4/2024

ΑΚΡΟΠΟΛΗ -ΥΠΟΥΡΓ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΗΣ – ΕΟΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΟΑΚΑ  – ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΟΛΙΤ. ΑΕΚ – ΔΕΛΦΟΙ – ΛΑΜΙΑ – ΒΟΛΟΣ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

6η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4/2024

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΟΥΜΠΑ -ΟΛΥΜΠ.ΜΟΥΣΕΙΟ –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

7η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 22/4/2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  – ΑΡΧ.ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

 8η ημέρα: ΤΡΙΤΗ 23/4/2024

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ -ΒΕΡΟΙΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ(ΑΙΓΕΣ) – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

9η ημέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4/2024

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

10η ημέρα: ΠΕΜΠΤΗ 25/4/2024

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ – ΠΑΤΡΑ – ΣΠΙΤΙ ΠΑΛΑΜΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

11η ημέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/4/2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΣΟΥΝΙΟ –  ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ.ΝΙΑΡΧΟΣ – ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ)

Διαφήμιση