Αρχική Special Topics - 2 Αλλαγή φρουράς στον ΟΣΕ- Νέο ΔΣ και Πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδη

Αλλαγή φρουράς στον ΟΣΕ- Νέο ΔΣ και Πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδη

0
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Διαφήμιση

 

Επί ένα χρόνο ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), λειτουργούσε χωρίς πρόεδρο λόγω της παραίτησης του κ.Σπύρου Πατέρα μετά την  σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.Πρόφατα, πριν περίπου ένα μήνα,ήρθε και η παραίτηση της αντιπροέδρου κας Ουρανίας Σαγιάκου με συνέπεια να μην μπορεί πλέον να συνεδριάζει το ΔΣ του Οργανισμού.

Με απόφαση των δύο συναρμόδιων υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα,(εκπροσωπούν το Ελληνικό Δημόσιο στη Γενική Συνέλευση του κρατικού Οργανισμού), επικεφαλής τοποθετήθηκε ώς μεταβατικός Πρόεδρος, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, επίτιμος  του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.Επίσης παραμένει- μέχρι νεωτέρας-στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ορίστηκαν τα εξής νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΟΣΕ:

–       Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός Πρόεδρος,

–       Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μέλος,

–       Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, Μέλος,

–       Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, Μέλος,

–       Ιωάννης Πετρόπουλος, Μέλος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοινωση,”η συνολική αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η επιλογή των προσώπων για την κάλυψη των θέσεων του νέου ΔΣ πληροί συγκεκριμένα κριτήρια που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων”.

Μέλος του ΔΣ ΟΣΕ παραμένει ώς είχε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, κ. Θανάσης Λεβέντης.

Βιογραφικά στοιχεία νέων μελών ΔΣ ΟΣΕ

 

giannos grammatidis ose proedros

Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε Διοικητικά Συμβούλια Τραπεζών και Επιμελητηρίων.

Η κα Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, εξειδικεύεται στο αστικό δίκαιο, στο ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική.

Η κα Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης, ενώ έχει εκπροσωπήσει εταιρείες σε πολυεθνικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος  επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο, ειδικά στον τομέα των χρηματοδοτήσεων.

Διαφήμιση