Αρχική Special Topics Βροχές καταιγίδες και χιόνι έφερε η εαρινή κακοκαιρία (Βίντεο)

Βροχές καταιγίδες και χιόνι έφερε η εαρινή κακοκαιρία (Βίντεο)

Η εαρινή κακοκαιρία προκάλεσε βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνι σε ορισμένες περιοχές της χώρας ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή!

0
kakokairia Thessalia
Διαφήμιση

Χειμώνιασε σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η εαρινή κακοκαιρία έχει περάσει στο βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπεται πρόσκαιρα να βαθύνει και να συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4 σύμφωνα με επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σύνταξη:ecozen.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα 112 σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Παρασκευή 19/4 χιόνισε σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας! Μέσα σε αυτά και η Οξυά στη Φθιώτιδα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

– Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά)
– Σποράδες
– Νότια Πιερία
– Βόρεια Εύβοια
– Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)
– Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Στην Καρδίτσα σε ορισμένα σημεία σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με δεδομένο ότι τα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν το νερό.

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος ενημέρωνε με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η μέση βροχόπτωση μέχρι και τις 9 το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν περί τα 30-45 mm. Eξαίρεση του κανόνα η Καρδίτσα, σύμφωνα με τον σταθμό του ΕΑΑ, όπου καταγράφηκαν 74mm».

Αναμένεται στα διαστήματα που η βροχή κοπάζει, να γίνεται πτώση των νερών.

Στις βουνοκορφές του ορεινού Δήμου Αργιθέας έριξε χιόνι.

Σε ετοιμότητα βρίσκονταν οι πυροσβεστικές και οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λάρισα ώστε αν χρειαστεί να επέμβουν. Στο Καστρί του Δήμου Αγιάς μηχανήματα έκαναν μία τεχνική παρέμβαση, ώστε να μην φτάσει το νερό κοινότητα, εάν εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε άλλα 30 σημεία έχουν αναπτυχθεί μηχανήματα της Περιφέρειας, του Δήμου ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για τις πυροσβεστικές δυνάμεις και την αστυνομία όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου υπό τον Βασίλης Κικίλια.

Από τις έξι το απόγευμα άρχισε να βρέχει γενικευμένα σε όλη την Μαγνησία. Βροχή με ένταση ξεκίνησε στις 18:30 στο νότιο Πήλιο στην περιοχή των Μηλιών, δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ωστόσο στη συνέχεια η βροχή μειώθηκε. Αρκετά έντονη βροχόπτωση σημειώνεται στο Βόλο και σε περιοχές γύρω του, αλλά δεν είναι ακόμη βροχή ικανή να δημιουργήσει προβλήματα. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στο νότιο Πήλιο, ενώ έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το gegonota.news. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είχε δοκιμαστεί έντονα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με μηχανήματα να επιχειρούν σε 115 σημεία, τα 50 από αυτά στη Μαγνησία και τα 13 στα νησιά των Βόρειων Σποράδων. Καταιγίδα σημειώθηκε και σε περιοχές της Αττικής, λίγο μετά τις 21.00.

 

Διαφήμιση