Αρχική Special Topics Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη! (Βίντεο)

Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη! (Βίντεο)

Η νέα εποχή στην οποία εισέρχεται ο τουρισμός περιεγράφηκε στο Συνέδριο “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!”.

0
agiofaraggo10 0
Διαφήμιση

Τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει ο ελληνικός τουρισμός περιέγραψε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από την Κρήτη στο πλαίσιο του Συνεδρίου “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!“, δίνοντας έμφαση στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού και στη χρηματοδότηση με στόχο την προσβασιμότητα στις παραλίες.

Σύνταξη: ecozen.gr

Μάλιστα η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν 200 παραλίες σε όλη τη χώρα, με το ποσό των 70.000 ευρώ να αντιστοιχεί σε κάθε παραλία, ενώ κάλεσε τους Δημάρχους να σπεύσουν να ανταποκριθούν, σημειώνοντας με έμφαση ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση!

kefalogianni xatzinikolaou

«Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να μπει στη νέα εποχή. «Βλέπουμε ότι κάποιους συγκεκριμένους προορισμούς θα φτάσουμε να τους θεωρούμε κορεσμένους και θα μιλάμε για υπερτουρισμό, τώρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για υπερτουρισμό στην Ελλάδα. Πρέπει πραγματικά να δούμε τι μας κάνει έναν αυθεντικό προορισμό, έναν ανθεκτικό και έναν ανταγωνιστικό προορισμό. Βλέπουμε πώς προχωράμε με ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού και όχι ποσοτική. Στο τέλος της ημέρας εννοείται μας ενδιαφέρει να μετράμε περισσότερα έσοδα. Άρα πρέπει να δούμε πώς θα ενισχύσουμε τη μέση παραμονή, τη μέση κατά κεφαλή δαπάνη», ανέφερε επίσης η Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της.

olga kefalogianni

Αναφερόμενη στο Ταμείο Ανάκαμψης, η υπουργός Τουρισμού είπε πως «είναι μεγάλη ευκαιρία και θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη απορρόφηση ως υπουργείο. Το μεγαλύτερο έργο που χρηματοδοτείται είναι η αναβάθμιση των λιμένων. Το έργο έχει κλείσει και δεν είχαμε πολλές αιτήσεις από την Κρήτη, πρόσθεσε στο πλαίσιο του Συνεδρίου “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!” Αξιολογούνται αυτή τη στιγμή οι μαρίνες. Το έργο για την αναβάθμιση των χιονοδρομικών κέντρων έχει επίσης κλείσει. Σε άλλο σημείο τόνισε: «Σημαντικός στόχος είναι και η διαχείριση των προορισμών μέσω της ανάπτυξης των DMMOs. Έχουμε, όμως, και ένα πολύ μεγάλο έργο για τους εργαζομένους στον τουρισμό και το reskilling και upskilling τους».

Εστιάζοντας στη διασύνδεση τουρισμού και πολιτισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε: «Ο πολιτισμός είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Όταν λέμε πολιτισμός δεν εννοούμε μόνο τα Μουσεία, αλλά και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Όλο αυτό μας χαρακτηρίζει γι’ αυτό που είμαστε τώρα. Στη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού, ο πολιτισμός πηγαίνει χέρι-χέρι με τον τουρισμό».

Νίκος Χατζηνικολάου: «Η Κρήτη βρίσκεται στην αιχμή της τουριστικής ζήτησης»

Στον ρόλο του ελληνικού τουρισμού ως βασικού πυλώνα της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας, αλλά και της απασχόλησης στη χώρα μας, καθώς και στη θέση που κατέχει η Κρήτη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη εστίασε ο εκδότης και διευθυντής της Realnews και πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!

xatzinikolaou jpg

«Το 2023, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω των φυσικών καταστροφών, των πληθωριστικών πιέσεων και των γεωπολιτικών εντάσεων, ο ελληνικός τουρισμός κατέγραψε νέα, ιστορικά ρεκόρ, τόσο σε αφίξεις όσο και σε εισπράξεις», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Οι καλές επιδόσεις του τουρισμού αναμένεται να συνεχιστούν και το 2024, καθώς οι οιωνοί είναι θετικοί. Η χρονιά έχει ξεκινήσει δυναμικά, αν και παραμένουν τα σύννεφα της γεωπολιτικής αβεβαιότητας λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας. H Eλλάδα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στις επιλογές των ταξιδιωτών από το εξωτερικό, τόσο από τις παραδοσιακές αγορές όσο και από τις νέες που ανοίγονται».

Γ. Ατσαλάκης: Στον Αποκόρωνα Χανίων έχουμε τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο!

Σημειώνεται ότι σε παρέμβασή του στο Συνέδριο “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!“, ο Γιώργος Σ. Ατσαλάκης  Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανέφερε ότι η επιμήκυνση του τουρισμού είναι το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη του λληνικού τουρισμού.

sinedrio Kriti

Τόνισε δε ότι  στον Αποκόρωνα Χανίων ο στόχος έχει επιτευχθεί στο 100%. Όπως εξήγησε, στην περιοχή αυτή (Καλύβες, Βάμος, Νέο Χωριό, Αλμυρίδα, Πλάκα κλπ) έχουμε τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο καθώς Άγγλοι, Γερμανοί και Γάλλοι οι οποίοι έχουν αποκτήσει περίπου 5.000 βίλες που έχουν αναπτυχθεί, ενώ στο χωριό Καλύβες, υπάρχει πλήρης υποδομή και παροχές (γιατροί, καταστήματα κλπ) για όλους, όλο το χρόνο! Ο κ. Ατσαλάκης αναφέρθηκε και στις δυνατότητες για εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχει πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη, φυσικά και στον τουρισμό. Όπως εξήγησε, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει μεγάλους όγκους δεδομένων για το τι αρέσει περισσότερο στους τουρίστες, ποιες διαδρομές και ποια φαγητά απολαμβάνουν! Μπορεί να βοηθήσει και στον οικολογικό τουρισμό επιβλέποντας τα μονοπάτια που προτιμούν οι τουρίστες, ανιχνεύοντας ακόμη και μι εστία πυρκαγιά!

 

Διαφήμιση