Αρχική Βίντεο Χρόνια Πολλά Ελλάδα: Drones σχημάτισαν στον ουρανό της Αθήνας σύμβολα του ’21...

Χρόνια Πολλά Ελλάδα: Drones σχημάτισαν στον ουρανό της Αθήνας σύμβολα του ’21 (Βίντεο)

Ο ουρανός της Αθήνας φωτίστηκε με τα σύμβολα της επανάστασης του 1821 τη νύχτα της παραμονής της 25ης Μαρτίου. Στα μπλέ “ντύθηκε” και το Δημαρχείο της Αθήνας

0
akropoli_drone
Διαφήμιση

Drones  δημιούργησαν σχήματα στον ουρανό της Αθήνας με σύμβολα σχετικά με την 25η Μαρτίου, δίνοντας στους Αθηναίους μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τρισδιάστατες εικόνες.

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνολικά 250 drones δημιούργησαν διάφορα σχήματα στον ουρανό της Αθήνας, δίνοντας στους πολίτες μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τα σύμβολα και τις τρισδιάστατες εικόνες που σχετίζονται με την Eλληνική Eπανάσταση και τιμούν τον αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων ηρώων.

Ó×ÇÌÁÔÉÓÌÏÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÓÇÌÁÉÁÓ ÌÅ ÍÔÑÏÏÕÍ ÊÁÉ ÓÕÍÈÇÌÁÔÁ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÅÐÅÔÅÉÏÕ ÔÇÓ 25çò ÌÁÑÔÉÏÕ 1821 ÓÔÏÍ ÁÔÔÉÊÏ ÏÕÑÁÍÏ

Η Περιφέρεια Αττικής καλούσε τους πολίτες, να στρέψουν το βλέμμα στον ουρανό της Αθήνας, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Σε μήνυμά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι “με έναν εντυπωσιακό τρόπο, αναδεικνύουμε και τιμούμε τους Έλληνες που αγωνίστηκαν με θάρρος και αυταπάρνηση”.

drone jpg

Παρ΄όλα αυτά, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπήρξαν και αρνητικά σχόλια για το υπερθέαμα στον ουρανό της Αθήνας, κυρίως για το ροζ χρώμα με το οποίο φάνηκε να αποτυπώνεται η σημαία στον ουρανό, με αποτέλεσμα να γίνουν συνειρμοί με τη ροζ σημαία που δημιούργησε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ.

Το έργο της Λαλέ αποτελούνταν από σεντόνια που έδωσαν στην καλλιτέχνιδα γυναίκες που ζούν στην Ελλάδα και προοριζόταν για έκθεση στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο το έργο αποσύρθηκε λόγω του σάλου που ξέσπασε στην Αθήνα με αφορμή πολιτικές αντιδράσεις.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών με την ελληνική σημαία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας «ντύθηκε» το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο στην Αθήνα για να τιμήσει την 25η Μαρτίου. Το κτίριο έχει φωταγωγηθεί με γαλανά χρώματα για την 25η Μαρτίου, ενώ σε βίντεο του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα στο X απεικονίζονται οι ετοιμασίες των πολιτών για την παρέλαση αλλά και για το δημαρχείο στην Αθήνα.

Διαφήμιση