Αρχική Special Topics Μόσχα: Οι πρώτοι συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση αντιμέτωποι με ισόβια (Βίντεο)

Μόσχα: Οι πρώτοι συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση αντιμέτωποι με ισόβια (Βίντεο)

Οι πρώτοι συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα με τους 137 νεκρούς, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Δικαστήριο. Την ίδια στιγμή στον τόπο του εγκλήματος πραγματοποιήθηκε συγκινητική τελετή μνήμης για τα θύματα.

0
τρομοκρατες Μόσχα
Διαφήμιση

Οι πρώτοι συλληφθέντες για το μακελειό με την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα την Παρασκευή 22/3, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι οδηγήθηκαν τη νύχτα της 24ης Μαρτίου ενώπιον δικαστηρίου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σύνταξη: ecozen.gr

Μάλιστα σύμφωνα με ανάρτηση στο Χ ” ο δεύτερος ύποπτος τρομοκράτης θα κρατηθεί μέχρι τις 22 Μαΐου. Ομολόγησε τις κατηγορίες εναντίον του και μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στις πιο ασφαλείς εγκαταστάσεις της Ρωσίας, τη φυλακή Black Dolphin στη Σιβηρία.

Ο τέταρτος από τους συλληφθέντες  για την τρομοκρατική επίθεση μεταφέρθηκε με φορείο στο δικαστήριο Basmanny.

Μάλιστα σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος (τέταρτος) κατηγορούμενος, δείχνει να μην ανταποκρίνεται κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των κατηγοριών

&

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι ύποπτοι κατηγορούνται για “τρομοκρατία” και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας απήγγειλε κατηγορίες στους δύο υπόπτους για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή σε τρομοκρατική ενέργεια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το δικαστήριο κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Σε ανάρτηση στο X γίνεται αναφορά στην εικόνα των συλληφθέντων για την τρομοκρατική επίθεση: “Φαίνεται ότι η ρωσική αστυνομία χρησιμοποίησε τις εγκεκριμένες μεθόδους του “Guantanamo Bay” για να ανακρίνει τους άνδρες που πιστεύουν ότι διεξήγαγαν την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα”.

&n

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS “ο 24χρονος Shamsiddin Fariduni, γεννημένος στο Τατζικιστάν, ταυτοποιήθηκε ως ο τρίτος ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Δημαρχείου Concur στη Μόσχα που σκότωσε περισσότερους από 140 ανθρώπους. Είναι πατέρας ενός μωρού 8 μηνών, εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο του Podolsk και διέμενε στο Krasnogorsk”.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις δράστες, σε σχέση με την επίθεση αυτή.

Ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία

Η Ρωσία τήρησε εθνική ημέρα πένθους την Κυριακή για τα θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στα προάστια της Μόσχας, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 137 και οι ερευνητές άρχισαν να απαγγέλλουν κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων.

Στον τόπο της επίθεσης, ο κόσμος προσήλθε για να καταθέσει λουλούδια και να ανάψει κεριά σε ένα μνημείο. Δεκάδες άνθρωποι περίμεναν σε μια μακριά ουρά κάτω από έναν γκρίζο ουρανό, πολλοί κρατώντας κόκκινες ανθοδέσμες, καθώς στο εσωτερικό της συναυλίας γίνονταν προσπάθειες να αποσυναρμολογηθούν τα απομεινάρια της σκηνής. Οι σημαίες κατέβηκαν μεσίστιες σε κτίρια σε όλη τη χώρα και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ένα βίντεο με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Β. Πούτιν να ανάβει ένα κερί μνήμης σε μια εκκλησία.

Πηγή:Tass, Ria, Sputnik, X

Διαφήμιση