Αρχική Ειδήσεις Ταξίδι με τρένο: Μία διαδρομή αλλιώτικη από τις άλλες χωρίς …επιβάτες 

Ταξίδι με τρένο: Μία διαδρομή αλλιώτικη από τις άλλες χωρίς …επιβάτες 

Μία διαφορετική διαδρομή καλύπτει το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο, που διασχίζει μια απόσταση μεγαλύτερη από 8.000 μίλια, περνάει από οκτώ χώρες και πραγματοποιείται χωρίς επιβάτες.

0
treno2
Διαφήμιση

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο, που ξεκινά από την Κίνα και καταλήγει στη Μαδρίτη, χωρίς ωστόσο να μεταφέρει κάποιον επιβάτη, παρά μόνο εμπορεύματα!

Μέχρι τώρα, το μεγάλο Trans Siberian Express της Ρωσίας θεωρείτο το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο, ξεκινώντας από τη Μόσχα στη Δύση και μέχρι το Βλαδιβοστόκ στην Ανατολή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η express.co.uk, είναι μια διαδρομή που εμφανίζεται στις ιστορίες πολλών ταξιδιωτών, αν και υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ταξίδι που μόλις πρόσφατα έγινε επίσημα το μεγαλύτερο στον κόσμο, αλλά στο οποίο κανένας επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει,.

Η σιδηροδρομική διαδρομή Yiwu ξεκινά από την Άπω Ανατολή της Κίνας στην πόλη Yiwu και καταλήγει στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη. Αλλά αυτό το τρένο αποτελείται αποκλειστικά από εμπορικά βαγόνια .

treno1

Το τρένο Yiwu-Madrid εμφανίστηκε καθ’ οδόν προς την Ευρώπη το 2021 διασχίζοντας την πόλη Jinhua.

Το τρένο, που έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 2014, έχει να κάνει με την αναζωογόνηση των αρχαίων εμπορικών διαδρομών του Δρόμου του Μεταξιού που ξεκίνησε η Κίνα, μέρος της Πρωτοβουλίας Belt and Road της χώρας .

Πριν από τη διάχυση των παγκόσμιων εντάσεων και την έναρξη του πολέμου της Ουκρανίας το 2022, το Πεκίνο ήλπιζε να επανασυνδεθεί με τον δυτικό κόσμο χτίζοντας μίλι επί μίλι σιδηροδρομικής γραμμής που διευκολύνει την εξαγωγή των προϊόντων του και την εισαγωγή ευρωπαϊκών αγαθών.

Αν και τα πλοία και τα αεροπλάνα είναι καλά, το τρένο προσφέρει στην Κίνα ένα ταχύτερο και φθηνότερο μέσο μεταφοράς και έναν τρόπο να αναζωπυρώσει καλές σχέσεις με τα κράτη από τα οποία διατρέχουν οι γραμμές.

Το τρένο Yiwu προς Μαδρίτη είναι μόνο ένα από τα πολλά παρόμοια δρομολόγια, με ένα να φεύγει από την ίδια κινεζική παράκτια πόλη για το Λονδίνο. Από το 2016, τουλάχιστον 12 κινεζικές πόλεις και 9 ευρωπαϊκές συνδέονταν με παρόμοια τρένα.

Διαφήμιση