Αρχική Υγεία - Διατροφή Χοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και σως από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Χοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και σως από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
Χοιρινό ψαρονέφρι - Τάσος Αντωνίου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ από γλυκοπατάτες από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ελαφρύ και τρυφερό φιλέτο χοιρινού με υπέροχη γλυκόξινη σως και λαχταριστό πουρέ γλυκοπατάτας. Ιδανικό για τις γιορτές και όχι μόνο!

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Θερμίδες: 345 θερμίδες

Υλικά

  • 500 g. ψαρονέφρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον πουρέ:

  • 400 g. κόκκινες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 1/2 κ.σ. σόγια σως
  • 100 g. μέλι

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον πουρέ:

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες στο νερό που βράζει και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε τις γλυκοπατάτες από το νερό και τις μεταφέρουμε σε βαθύ πιάτο. Με πιρούνι τις πιέζουμε ελαφρώς και σταδιακά ώστε να αρχίσουν να λιώνουν και να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο που θα δώσει βελούδινη αίσθηση στον πουρέ μας ανακατεύοντας με το πιρούνι. Αλατίζουμε κατά βούληση.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε με τη σάλτσα του αναμειγνύοντας μηλόξιδο, σόγια σως και μέλι.

Ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών:

  • Αναμειγνύουμε αποξηραμένπ σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.

Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι:

  • Το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 4 εκατοστών. Αφαιρούμε τυχόν λίπη από τις φέτες για να έχουμε όσο το δυνατό πιο ατόφιο κρέας. Με το χέρι πιέζουμε και πλαταίνουμε τις φέτες.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Μέχρι να ζεσταθεί το λάδι, περνάμε μια μια τις φέτες ψαρονέφρι από το μείγμα μπαχαρικών. Βάζουμε μια μια τις φέτες στο τηγάνι. Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 4 λεπτά και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Όταν μαγειρευτούν και από τις δυο πλευρές, ρίχνουμε τη σάλτσα. Θα δούμε ότι φουσκώνει γρήγορα στη φωτιά. Μετά από 3-4 λεπτά η σάλτσα θα έχει σχεδόν εξατμιστεί και θα έχουμε ένα υπέροχο γλάσο που θα αναδείξει τη γεύση του κρέατος.
  • Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας σε πιάτο. Στο πλάι προσθέτουμε τις φέτες ψαρονέφρι. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση