Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Χειμωνιάτικη καροτόσουπα βελουτέ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Χειμωνιάτικη καροτόσουπα βελουτέ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
Καροτόσουπα - Τάσος Αντωνίου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρόκειται για μια υπέροχη σούπα λαχανικών, η οποία εκτός από χάρμα οφθαλμών, για εμάς που μας αρέσουν τα πολύχρωμα φαγητά, είναι πολύ θρεπτική. Το απόλυτο comfort food, ιδανικό για τον χειμώνα. Η σούπα είναι ένα βάλσαμο ειδικά για τις περιόδους που ο οργανισμός μας είναι καταβεβλημένος. Απολαύστε τη ζεστή τις ημέρες απλώς αναζητάτε τη θαλπωρή ενός ζεστού πιάτου φαγητό.

Σε αυτήν την καροτόσουπα, ο Τάσος αξιοποιεί τα χειμωνιάτικα λαχανικά και φτιάχνει μια υπέροχη σούπα με καρότο, καραμελωμένο κρεμμύδι, σκόρδο και πολύχρωμες πιπεριές. Ό,τι λαχανικό σας έχει περισσέψει στο ψυγείο, τώρα είναι η στιγμή να το αξιοποιήσετε!

Το μυστικό αυτής της σούπας είναι η χαμηλή φωτιά. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ότι τα υλικά σας δε θα αρπάξουν και θα βγάλουν όλα τους τα αρώματα και τη φυσική γλυκιά γεύση τους. Τα καρότα όταν μαγειρευτούν σωστά γίνονται πεντανόστιμα!

Σειρά έχει ο ζωμός λαχανικών. Πρέπει να τον προσθέσετε καυτό για να μη σταματήσει το περιβάλλον βρασμού που έχετε δημιουργήσει στην κατσαρόλα. Μπορείτε να προσθέσετε ζωμό κότας αντί για λαχανικών, για πιο πλούσια και ζωντανή γεύση.

Καροτόσουπα βελούδινη με μια απλή κίνηση! Ναι, μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα λαχανικών χωρίς να την πολτοποιήσετε, όπως παλιά. Αν διαθέτετε μπλέντερ ή μπλέντερ χειρός, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για γευστική δημιουργία! Παίξτε με τις υφές ώστε να νιώθετε στο στόμα κομμάτια λαχανικών ή πολτοποιήστε την πλήρως για απόλυτα βελούδινη αίσθηση.

Αναλυτικά η συνταγή

Η καροτόσουπα βελουτέ είναι μια πλούσια και γευστική χειμωνιάτικη σούπα με καρότο και λαχανικά. Μια υπέροχη και δυναμωτική σούπα λαχανικών που πρέπει να δοκιμάσετε.
Πιάτο: Σούπες
Κουζίνα: Διεθνής
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 238θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.

Για το σερβίρισμα

  • Στο γουδί αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπερίτσες. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές και να ανακατευτούν καλά με το ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση