Αρχική Προτάσεις Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Διαφήμιση

Ένα δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο που θα γεμίσει τα απογεύματα του καλοκαιριού. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή!

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Αναμονή: 7 ώρες

Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα ανθός αλατιού
  • 80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
  • Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση