Αρχική Τεχνολογία Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε μια πτήση 35 λεπτών

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε μια πτήση 35 λεπτών

0
ιπτάμενο αυτοκίνητο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε μια πτήση 35 λεπτών μεταξύ διεθνών αεροδρομίων στη Νίτρα και στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Το υβριδικό αυτοκίνητο-αεροσκάφος, το AirCar, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα BMW και λειτουργεί με κανονικό καύσιμο αντλίας βενζίνης.

Ο δημιουργός του, καθηγητής Stefan Klein, δήλωσε πως θα μπορούσε να πετάξει περίπου 1.000 χιλιόμετρα (600 μίλια), σε ύψος 8.200 πόδια (2.500 μέτρα), και να φτάσει μέχρι και 40 ώρες στον αέρα.

Χρειάζονται δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για τη μετατροπή από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος.

Πολύ ευχάριστο

Τα στενά φτερά διπλώνουν προς τα κάτω κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Ο καθηγητής Klein το οδήγησε κατευθείαν από τον διάδρομο και στην πόλη κατά την άφιξη, παρακολουθούμενοι από προσκεκλημένους δημοσιογράφους.

Περιέγραψε την εμπειρία, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ως «φυσιολογική» και «πολύ ευχάριστη».

Στον αέρα, το όχημα έφτασε σε ταχύτητα πλεύσης 170km / h. Μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα, με συνολικό όριο βάρους 200 κιλών (31 πέτρα).

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα πρωτότυπα drone-ταξί, δεν μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα και απαιτεί διάδρομο.

Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για τη νεογέννητη αγορά ιπτάμενων αυτοκινήτων, τα οποία εδώ και καιρό ανακοινώθηκαν στη λαϊκή κουλτούρα ως οραματιστικά ορόσημα του μέλλοντος.

Το 2019, η εταιρεία συμβούλων Morgan Stanley προέβλεψε ότι ο τομέας θα μπορούσε να ανέρχεται σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2040

«Τεράστια αγορά»

Η εταιρεία πίσω από την AirCar, Klein Vision, λέει ότι το πρωτότυπο χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να αναπτυχθεί και κόστισε «λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ» (1,7 εκατομμύρια λίρες) σε επενδύσεις.

Ο Anton Zajac, σύμβουλος και επενδυτής στην Klein Vision, δήλωσε ότι εάν η εταιρεία θα μπορούσε να προσελκύσει ακόμη και ένα μικρό ποσοστό των παγκόσμιων πωλήσεων αεροπορικών ή ταξί, θα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη.

Με πληροφορίες του ΒBC
Διαφήμιση