Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
μακαρόνια
Διαφήμιση

Τα μακαρόνια το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων μπορούν να αλλάξουν γεύση και άρωμα με μία μόνο σάλτσα. Το νόστιμο ζυμαρικό γίνεται ένας μαγειρικός καμβάς που με τα κατάλληλα υλικά αποκτάει όχι μόνο εκρηκτική γεύση αλλά και υπέροχη μυρωδιά. Αν είσαι λάτρης των πικάντικων φαγητών τότε, η μακαρονάδα Amatriciana, με συνταγή από τον σεφ Τάσο Αντωνίου, θα σε εντυπωσιάσει.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 520

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε to μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα μας ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζουμε απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε πιάτα και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Πηγή: mamapeinao.gr

Διαφήμιση