Αρχική Αφιερώματα Ο Βασίλης Κουλούρης ταξίδεψε για τη γειτονιά των Αγγέλων 

Ο Βασίλης Κουλούρης ταξίδεψε για τη γειτονιά των Αγγέλων 

0
Βασίλης Κουλούρης
Φωτό αρχείου: Βασίλης Κουλούρης
Διαφήμιση

Ψηλά στη «γειτονιά των αγγέλων» βρίσκεται από χθες τη νύχτα ο Βασίλης Κουλούρης. Ένας αληθινός Κύριος της δημοσιογραφίας, που έφυγε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Πριν από λίγο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε, με μεγάλη θλίψη, την απώλεια του φίλου και συναδέλφου δημοσιογράφου Βασίλη Κουλούρη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών, αφήνοντας πίσω του την αγαπημένη του σύζυγό Κατερίνα και τον μονάκριβο γιό τους Κωνσταντίνο.

Σεμνός αγωνιστής

Ο Βασίλης Κουλούρης ήταν άνθρωπος αξιοπρεπής, χαμηλών τόνων, σεμνός και ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους και συνάδελφους του.  

Βασίλης Κουλούρης Πολυτεχνειο
Ο Βασίλης Κουλούρης στο Πολυτεχνείο

Γεννήθηκε στην Λευκίμμη της Κέρκυρας. Ήρθε στην Αθήνα για σπουδές στην ΑΣΟΕΕ. Το γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, τον βρήκαν πρωτοετή φοιτητή, να συμμετέχει ενεργά στην εξέργερση.

Στην επαγγελματική του ζωή διακρίνονταν για την υψηλή επαγγελματική του επάρκεια, την συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και την αντικειμενικότητα με την οποία κάλυπτε το δύσκολο οικονομικό/χρηματιστηριακό ρεπορτάζ.

Ο τρόπος που παρουσίαζε τα γεγονότα και κυρίως η χαρακτηριστική γραφή του, τον έκαναν να ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο και να τύχει καθολικής αποδοχής όχι μόνο μεταξύ των συναδέλφων του, αλλά και των παραγόντων της αγοράς, οι περισσότεροι από τους οποίους τον αποκαλούσαν με τον μικρό του όνομα και τον σέβονταν ιδιαιτέρως.

H δημοσιογραφική του πορεία

Βασίλης Κουλούρης
Βασίλης Κουλούρης

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην Αυγή λίγο πριν τα τέλη της 10ετίας του ’70.  Σχεδόν μια 10ετία αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΡΑ 4, όπου ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων και συνέδραμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ζωντανού ραδιοφώνου με 24ωρο πρόγραμμα . Αργότερα μετακινήθηκε στην ΕΡΑ 1 έχοντας και πάλι διευθυντική θέση. Από την συγκεκριμένη συχνότητα βγήκε, το 1990, η καθημερινή εκπομπή «Ο Ήχος του Χρήματος».

Μια πρωτοποριακή εκπομπή, καθώς είχε ζωντανές συνδέσεις με το Χρηματιστήριο της Αθήνας ενώ επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς, έδιναν με συνεντεύξεις τους τον παλμό των γεγονότων.

Πρωτοστάτησε επίσης στην έκδοση ενός πρωτοποριακού, για την εποχή, newsletter με τον τίτλο, “Μικρομέτοχος“, το οποίο μετεξελίχθηκε σε περιοδική έκδοση με αποκαλυπτικές πληροφορίες για την χρηματιστηριακή αγορά και τις οικονομικές εξελίξεις.

Εργάστηκε επίσης για τον Επενδυτή από το πρώτο φύλλο της έκδοσης, όπου καυτηρίαζε με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα σε στήλες γνώμης, με πλέον χαρακτηριστική  τη στήλη που έφερε ως υπογραφή το όνομα του Αριστοφανικού ήρωα «Στρεψιάδης». 

Εργάστηκε επίσης, στην Απογευματινή, την Καθημερινή -όπου και διατέλεσε διευθυντής σύνταξης του οικονομικού ενθέτου- και έκλεισε τον εργασιακό του βίο -επίσης ως διευθυντής σύνταξης- στον Κόσμο του Επενδυτή, όπου ήταν υπεύθυνος για το οικονομικό ένθετο της εφημερίδας.

Το όνειρό του

Ζούσε στην Αθήνα αλλά η σκέψη του ήταν πάντα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Λευκίμμη της Κέρκυρας. Πάντα ονειρευόταν να καταλήξει στη Λευκίμμη μετά την συνταξιοδότηση του. Το όνειρό του, κατάφερε -έστω και για λίγο- να το ζήσει μετά την συνταξιοδότηση του το 2011.

Ολιγαρκής από την φύση του, ό,τι περισσότερο αποζητούσε ήταν το ψάρεμα με την βάρκα του και το αμπέλι του με το καλό κρασί, που ίδιος εμφιάλωνε και το μοιραζόταν με τους φίλους του. 

Ταυτόχρονα όμως, ποτέ δεν έχανε το ενδιαφέρον του για όλο το πλέγμα των πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων.

Ο Βασίλης, τιμούσε την έννοια της φιλίας όσο λίγοι, καθώς ήταν δοτικός και αυθεντικός, με πλούσιο εσωτερικό κόσμο και ακλόνητες αξίες, γεγονός που εκτίμησαν απεριόριστα όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.

Η κηδεία του θα γίνει στο ναό των Αγίων Πάντων στην Λευκίμμη της  Κέρκυρας την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

Καλό σου ταξίδι φίλε μου αγαπημένε. 

 

Αγγελική Γυπάκη 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here