Αρχική Προτάσεις Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Διαφήμιση

Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 300 θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 350 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γραµ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τριμμένο κολοκύθι, πράσο, κρεμμύδι, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αυγά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, παρθένο ελαιόλαδο και βαρελίσια φέτα. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο σε βαθύ ταψί. Το αλείφουμε στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το απλώνουμε και το ισιώνουμε ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένη φέτα και λίγο λιωμένο βούτυρο!
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε τη μπατζίνα χλιαρή.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση