Διαφήμιση
Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι.
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 300 θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθια
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 350 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 200 γραµ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Σε μπολ αναμειγνύουμε τριμμένο κολοκύθι, πράσο, κρεμμύδι, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αυγά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, παρθένο ελαιόλαδο και βαρελίσια φέτα. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο σε βαθύ ταψί. Το αλείφουμε στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το απλώνουμε και το ισιώνουμε ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένη φέτα και λίγο λιωμένο βούτυρο!
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε τη μπατζίνα χλιαρή.
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Πεντανόστιμο σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Τραγανές πατάτες στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Διαφήμιση