Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Απώλεια και συντήρηση βάρους: Χρήσιμες οδηγίες  

Απώλεια και συντήρηση βάρους: Χρήσιμες οδηγίες  

Το καθημερινό μας ωράριο, οι οικογενειακές καταστάσεις, η διαθεσιμότητα των τροφίμων και ο χώρος που κάνουμε τα γεύματά μας είναι μερικές παράμετροι που εάν δεν τις υπολογίσουμε μπορούν εύκολα να μας βγάλουν εκτός προγράμματος. Για να καταφέρουμε λοιπόν να κρατήσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα σε οποιαδήποτε συνθήκη της καθημερινότητάς μας απαιτείται στρατηγική και σωστοί ελιγμοί! Πώς θα το πετύχουμε;

0
Kransekage
Διαφήμιση

 

Συντάκτης: Επιστημονική ομάδα Nutrimed

 

Οι χρήσιμες οδηγίες παρακάτω επιχειρούν να μας βοηθήσουν.

  • Αρχικά σχεδίασε το πλάνο της ημέρας σου, που θα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες σου, αλλά και τους χώρους στους οποίους θα βρίσκεσαι.
  • Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις και τα γεύματα που θα κάνεις μέσα στην κάθε ημέρα.
  • Είναι σημαντικό, να γνωρίζεις σε ποιο χώρο θα πραγματοποιηθεί το κάθε σου γεύμα και περίπου τι ώρα. Για παράδειγμα, εάν το μεσημέρι είσαι στη δουλειά, είναι πιθανό το μεσημεριανό σου γεύμα να πραγματοποιηθεί σε κάποιον χώρο εκεί κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ο χώρος είναι σημαντικό να καθοριστεί και όταν τα γεύματα πραγματοποιούνται στο σπίτι σου. Μπορείς λοιπόν να προγραμματίσεις ότι όλα τα γεύματα μας θα γίνονται στο τραπέζι με κλειστή την τηλεόραση ή τον υπολογιστή.
  • Η ώρα που θα πραγματοποιήσεις το κάθε σου γεύμα, εξαρτάται σημαντικά από το πρόγραμμά σου. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ξεκινάς την ημέρα σου με πρωινό, καθώς με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να βάλεις σε τάξη και τα επόμενα γεύματά σου.
  • Το να γνωρίζεις τι θα φας σε κάθε γεύμα είναι ενδεχομένως και το πιο σημαντικό κομμάτι του προγράμματός σου. Πρέπει λοιπόν, να είσαι εφοδιασμένος με τα κατάλληλα τρόφιμα στο σπίτι ή στη δουλειά ή αντίστοιχα να γνωρίζεις τι εναλλακτικές έχεις στο κυλικείο και σε κοντινά καταστήματα. Επίσης, όσο εκπαιδεύεσαι πάνω στις ομάδες τροφίμων θα μπορείς να «μεταφράζεις» σύνθετα τρόφιμα σε ποιο απλά … π.χ. πως θα μπορούσες να μεταφράσεις μια σπανακόπιτα σε βασικά τρόφιμα από τις ομάδες τροφίμων;
  • Τέλος, πριν από κάθε γεύμα είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις το αίσθημα της πραγματικής πείνας.

Διαβάστε άλλα χρήσιμα άρθρα της Nutrimed:

Διαφήμιση
Διαφήμιση