Αρχική Special Topics Τουταγχαμών: Από υπερβολική ταχύτητα και μεθύσι ο θάνατος του Φαραώ

Τουταγχαμών: Από υπερβολική ταχύτητα και μεθύσι ο θάνατος του Φαραώ

Μία άλλη διάσταση γύρω από τον θάνατο του Τουταγχαμών έρχεται στο φως, αποτυπώνοντας στο πρόσωπο του έφηβου αυτού Φαραώ το προφίλ ενός επιπόλαιου νέου. 

0
Moumia 1024x683
Διαφήμιση

Ο θάνατός του Τουταγχαμών, σύμφωνα με τα ευρήματα από νέα έρευνα, αποκαλύπτουν ότι ο νεαρός και διάσημος Φαραώ της Αιγύπτου δεν πέθανε από ελονοσία. Αντ΄αυτού, οδηγούσε μεθυσμένος το άρμα του και υπέστη ατύχημα από την υπερβολική ταχύτητα.

Σύνταξη: ecozen.gr

«Ήταν ένας τυπικός έφηβος» – «Οδηγούσε μεθυσμένος το άρμα και σκοτώθηκε»

Μέχρι στιγμής οι ειδικοί θεωρούν ότι ο νεαρός Φαραώ που πέθανε σε ηλικία 18 ή 19 ετών έπασχε από ελονοσία. Ωστόσο, μια κορυφαία ερευνήτρια ανατρέπει τα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Φαραώ Τουταγχαμών και υποστηρίζει ότι σκοτώθηκε, όταν οδηγούσε μεθυσμένος το άρμα του, σαν ένας «τυπικός έφηβος».

τουταγχαμων1 (1)

Η Αιγύπτια ερευνήτρια Sofia Aziz που έχει βραβευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, αναφέρει πως ο Φαραώ σκοτώθηκε μετά από ένα ατύχημα με άρμα, ενώ ήταν μεθυσμένος με κρασί, αναφέρει η dailymail.co.uk.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, ο σοβαρός τραυματισμός του, τα κατάγματα στα πόδια που μολύνθηκαν, του προκάλεσαν έναν αργό θάνατο«Ήταν σαν ένας τυπικός έφηβος, που έπινε και πιθανότατα οδηγούσε το άρμα του πολύ γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί θεωρούν ότι ο Τουταγχαμών, που πέθανε σε ηλικία 18 ή 19 ετών, έπασχε από ελονοσία και την επώδυνη νόσο Köhler, μια σπάνια διαταραχή που προκαλεί τη διακοπή της αιμάτωσης στο σκαφοειδές οστό, στο πίσω μέρος του ποδιού, με αποτέλεσμα να περπατάει με μπαστούνι.

Ωστόσο, η ερευνήτρια αναφέρει ότι τα κτερίσματα στον τάφο του Τουταγχαμών φέρεται να φανερώνουν το εντελώς αντίθετο, γιατί κατά παράδοση τοποθετούνταν αντικείμενα που χρησιμοποιούσε το άτομο όσο ήταν στη ζωή.

Με βάση την ερευνήτρια, τα έξι άρματα, η πανοπλία και η αποθήκη κρασιού «δείχνουν» ότι «δεν ήταν ανάπηρος και καβαλούσε άμαξες σαν “βασιλιάς πολεμιστής”».

τουταγχαμων

Ποιός ήταν ο Τουταγχαμών

Ο Τουταγχαμών λατρευόταν ως θεός στη διάρκεια της ζωής του και αποκατέστησε τον πολυθεϊσμό που είχε επιχειρήσει να καταργήσει ο προκάτοχός του Ακενατών.

Έγινε διάσημος τον 20ό αιώνα επειδή ο τάφος του είναι ο μόνος που βρέθηκε ασύλητος. Περισσότερα από 5.000 πολύτιμα αντικείμενα βρέθηκαν στις υπόγειες αίθουσες που ανακαλύφθηκαν τον Νοέμβριο του 1922 στην Κοιλάδα των Βασιλέων κοντά στο Λούξορ.

Χρειάστηκε μια δεκαετία για να καταγραφούν και να απομακρυνθούν από τον τάφο όλα τα ευρήματα.

 

Διαφήμιση