Αρχική Special Topics Μην πετάτε αυτά τα τσόφλια αυγών! Να γιατί πρέπει να τα κρατήσετε

Μην πετάτε αυτά τα τσόφλια αυγών! Να γιατί πρέπει να τα κρατήσετε

Χρησιμοποιείτε συνεχώς μεγάλο αριθμό αυγών στο σπίτι; Δεν είσαι η μόνη. Τα αυγά δεν είναι μόνο νόστιμα και γεμάτα πρωτεΐνες, αλλά το κέλυφός τους έχει επίσης πολλά οφέλη.

0
tsoflia avga
Διαφήμιση

 

Αντί να τα θεωρείτε σκουπίδια, δείτε εδώ επτά πειστικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να κρατήσετε αυτά τα τσόφλια των αυγών.

poylia

1. Φυσικός αποτρεπτικός παράσιτων

Οι γυμνοσάλιαγκες, τα σκουλήκια και τα σαλιγκάρια προκαλούν ζημιές στα υπέροχα λουλούδια σας; Μην ανησυχείτε! Απλά πασπαλίστε μερικά θρυμματισμένα τσόφλια αυγών γύρω από τα φυτά σας και γίνετε μάρτυρες των εκπληκτικών αποτελεσμάτων. Αυτά τα παράσιτα απεχθάνονται την υφή από τα τσόφλια, οπότε θα διστάζουν πριν πλησιάσουν τον κήπο σας.

2. Απωθεί τα ελάφια

Αν ζείτε κοντά σε δάσος, μπορεί να έχετε ελάφια που τρώνε τα φυτά σας. Αλλά μην ανησυχείτε! Βάλτε τσόφλια αυγών γύρω από τα φυτά σας για να τα κρατήσετε μακριά. Στα ελάφια δεν αρέσει η μυρωδιά των κελυφών των αυγών. Δοκιμάστε το και πείτε αντίο στους ανεπιθύμητους φυτοφάγους.

elafi

3. Τροφή για πουλιά

Τα πουλιά που επισκέπτονται τον κήπο σας είναι μια πραγματική χαρά. Όχι μόνο σας τραγουδούν όμορφα τραγούδια, αλλά βοηθούν και στη διαχείριση των παρασίτων. Και ξέρετε κάτι; Τα πουλιά αγαπούν πραγματικά τα τσόφλια από τα αυγά! Απλώς πασπαλίστε μερικά στον κήπο σας και δείτε πώς θα μαζευτούν αυτοί οι φτερωτοί σύντροφοι για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σνακ.

4. Ενισχύστε την υγεία του εδάφους σας

Τα τσόφλια αυγών είναι γεμάτα ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά το έδαφός σας. Όταν ενσωματώνετε θρυμματισμένα τσόφλια αυγών, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική ευημερία του εδάφους σας και να παρέχετε στα φυτά σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

ntomates

5. Διατηρήστε τα λαχανικά σας υγιή

Ορισμένα λαχανικά, όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και οι πιπεριές, μπορεί να σαπίσουν επειδή τους λείπει το ασβέστιο. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, θάψτε θρυμματισμένα τσόφλια από τα αυγά στο χώμα κοντά στα λαχανικά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα λαχανικά σας υγιή, πολύχρωμα και νόστιμα.

6. Επίτευξη ισορροπημένου εδάφους

Τα αγαπημένα σας φυτά δυσκολεύονται να αναπτυχθούν επειδή το χώμα σας είναι πολύ όξινο; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Θάβοντας τσόφλια αυγών στο χώμα γύρω από αυτά τα φυτά, μπορείτε να εξισορροπήσετε το επίπεδο pH και να δημιουργήσετε ένα καλύτερο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.

kompostopoiisi

7. Η κομποστοποίηση γίνεται εύκολα

Αντί να πετάτε τα τσόφλια των αυγών, γιατί να μην τα κομποστοποιήσετε; Τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σωρό ή τον κάδο κομποστοποίησης. Η κομποστοποίησή τους συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του κήπου σας και μειώνει τα απορρίμματα.

Όταν ανοίγετε ένα αυγό, σκεφτείτε να κρατήσετε τα τσόφλια για τον κήπο σας αντί να τα πετάξετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον τρόπο ζωής σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

 

 

Διαφήμιση