Διαφήμιση
Από τη ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου
Τώρα που «μένουμε σπίτι» λόγω κορονοϊού και έχουμε περισσότερο χρόνο είναι ευκαιρία να φτιάξουμε αυτό το παραδοσιακό και υπέροχο ρυζόγαλο που θα το χαρεί όλη η οικογένεια.
Μια συνταγή… δυο παραλλαγές… Από το κλασικό γλυκάκι, ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που έχουμε συνδέσει όλοι με τα παιδικά μας χρόνια σε μια πιο μοντέρνα έκδοση που θα λατρέψετε!
Η μαστίχα, ένα μοναδικό υλικό της Ελληνικής κουζίνας και παράδοσης, δίνει εκπληκτικό άρωμα και απογειώνει την παραδοσιακή συνταγή σε κάτι πολύ ενδιαφέρον…
Ρυζόγαλο αρωματισμένο με μαστίχα
Υλικά
- 3/4 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 1/2 κουτάλι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα για να αραιώσουμε το κορν φλάουερ
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ρύζι να βράσει με το νερό και το αλάτι
- Όταν βράσει γύρω στα 10 λεπτά ρίχνουμε την ζάχαρη, την κοπανισμένη μαστίχα και το γάλα
- Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να βράσει πολύ καλά το ρύζι
- Μόλις βράσει παίρνουμε το μισό φλιτζάνι γάλα και αραιώνουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
- Μόλις δέσει το βάζουμε σε μπολάκια (γύρω στα 6 βγαίνουν)
- Τα τοποθετούμε στο ψυγείο και πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε την κανελίτσα από πάνω
Ρυζόγαλο στο φούρνο
Με ακόμα πιο πλούσια γεύση… ένα διαφορετικό ρυζόγαλο… που παραπέμπει πλέον σε συνταγές τύπου κρεμ μπρουλέ κλπ…
- Κάνουμε τη διαδικασία όπως στο ρυζόγαλο με μαστίχα… Στο 3ο στάδιο μαζί με το γάλα βάζουμε και 3 κρόκους αυγών… και ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε σε πυρίμαχα μπολάκια στο φούρνο σε μπαιν μαρι
- Ψήνουμε μέχρι να πάρει καφέ κρούστα στην επιφάνεια
***
Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
- Μακαρόνια με θαλασσινά
- Φάβα
- Ταραμοσαλάτα με πατάτα
- Λαγάνα
- Αστακομακαρονάδα
- Αρνάκι με μανέστρα παραδοσιακό
- Κεφτεδάκια με σάλτσα
- Πιροσκί
- Red velvet cake
- Μελιτζάνες παπουτσάκια
- Αρνάκι ζαρντινιέρ
- Γλυκό μανιτάρι
- Φακόρυζο σούπα
Διαφήμιση