Διαφήμιση
Ένα υπέροχο πιάτο, πολύ νόστιμο, που παντρεύει τα αρώματα των λαχανικών με το αρνάκι, και το υπέροχο τυράκι Μετσόβου δένει όλο το σύνολο όπου βγάζει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Αξίζει να το μαγειρέψετε και να το παρουσιάσετε σε ένα επίσημο τραπέζι, ή ένα κυριακάτικο γεύμα, και όλοι θα σας συγχαρούν για το γεύμα.
Τα υλικά μας
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 χεράκι αρνίσιο κομμένο σε κομμάτι
- 6 κολοκυθάκια
- 3 πιπεριές κόκκινες
- 3 πιπεριές πράσινες
- 500 γρ τυρί Μετσόβου
- 1 ντομάτα κονκασέ
- 2 ντομάτες κομμένες φέτες
- 1 κ σ πελτές
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλ λευκό κρασί
- 4 πατάτες κομμένες μεγάλα καρέ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-κανέλα-γαρύφαλλο-ζαχαρίτσα
Διαδικασία
- Ξεκινάμε με το αρνάκι. Το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να το ζεματίσουμε. Αφού ζεματιστεί, το ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας, στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, τον πελτέ με τα μπαχαρικά(κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι).Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, λίγη ζαχαρίτσα και ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά.
- Όσο περιμένουμε να γίνει το αρνάκι μας προετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε τις λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε στο φούρνο μας μέχρι να μαλακώσουν (εξαρτάτε από το μέγεθος της μελιτζάνας). Στην συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά μας(κολοκυθάκι καρότο πιπεριές) σε λεπτές λωρίδες και τις ψήνουμε στο φούρνο ή τις τηγανίζουμε.
- Στην συνέχεια μόλις περάσει τα 40 λεπτά σιγοβρασμού, μεταφέρουμε στο φούρνο το αρνάκι μας, όπου προσθέτουμε τις πατάτες μας και το αφήνουμε άλλα 40 λεπτά περίπου.
- Την ώρα αυτή ,όσο περιμένουμε, παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις πατάμε ελαφρά με το κουτάλι να ανοίξουν μέσα λακουβίτσα. Προσθέτουμε ένα κομματάκι τυρί Μετσόβου.
- Μόλις βγει το αρνάκι μας (και θα είναι έτοιμο, μαλακό) το παίρνουμε και το μαδάμε σε μικρά κομματάκια ή το ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε μια ποσότητα καλή αρνάκι μέσα στην λακουβίτσα επάνω από το τυρί, στην συνέχεια ρίχνουμε σαλτσούλα, και από πάνω στρώνουμε τα λαχανικά μας σε φέτες. Βάζουμε τις μελιτζάνες μας στο φούρνο, και τοποθετούμε από πάνω μια φέτα ντομάτα. Πασπαλίζουμε με τυρί Μετσόβου τριμμένο(όσο έχει περισσέψει από τα κομματάκια που βάλαμε μέσα το τρίβουμε, και βάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να γκραντιναριστούν οι μελιτζάνες μας.
- Το σερβίρουμε ζεστό με τις πατατούλες και περιχύνουμε και σαλτσούλα. Υπέροχο!!!!
***
Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Διαφήμιση