Αρχική Ευζωία Αστακομακαρονάδα της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

Αστακομακαρονάδα της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

0
Αστακομακαρονάδα
Διαφήμιση

Δε χρειάζεται να πει κάτι κανείς για ένα τέτοιο πιάτο… Φοβερή γεύση για μια γιορτινή μέρα…

Τα υλικά μας

  • Ένας αστακός φρέσκος ή κατεψυγμένος γύρω στο 1-1.200 γρ ή 4 αστακοουρές
  • 500 γρ μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 300-400 γρ τριμμένη φρέσκια ώριμη ντομάτα χωρίς την φλούδα και τα σπόρια
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο ή ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 30 γρ λιαστή ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο
  • Ι κ σ βούτυρο φρέσκο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε από τον αστακό πρώτα. Εάν είναι φρέσκος με ένα μαχαίρι μεγάλο μυτερό μπήγουμε λίγο πίσω και ανάμεσα στα μάτια στο κέντρο του καύκαλου του αστακού. Έτσι ο θάνατος του αστακού είναι ακαριαίος. Καθαρίζουμε εάν έχει περιττές ακαθαρσίες και σπάμε τις δαγκάνες με ένα μαχαίρι για να βγάλουν όλο το ζουμί μέσα στην σάλτσα.
  2. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, έπειτα το σκόρδο. στην συνέχεια τοποθετούμε τον αστακό (πρώτα βάζουμε στην φωτιά την πλευρά από το κέλυφος) και τον σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Σβήνουμε με το ούζο περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη του και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει 5-8  λεπτά μέσα στην ντομάτα ο αστακός.
  4. Στην συνέχεια τον αφαιρούμε τον αστακό από την κατσαρόλα, συμπληρώνουμε νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια στην σάλτσα.
  5. Όσο βράζουν τα μακαρόνια ξεκολλάμε την σάρκα του αστακού με ένα κουτάλι ,και κόβουμε την σάρκα σε μπουκίτσες. Λίγο πριν γίνουν τα μακαρόνια ρίχνουμε την σάρκα του αστακού, μαζί με ψιλοκομμένο βασιλικό και τη λιαστή ντομάτα.
  6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας μέσα στον αστακό ραντίζοντας τον με φρέσκο πιπέρι και φρέσκο βούτυρο προαιρετικά ή ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο βασιλικό!

***

Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Διαφήμιση