Διαφήμιση
Τι να πεις για αυτό το φαγητό;;; Πόσες μνήμες δεν ξυπνάει;; Θυμίζει γιαγιά, θυμίζει οικογένεια θυμίζει κυριακάτικο μάζεμα με όλους τους αγαπημένους μας… μνήμες παιδικών χρόνων, παιχνίδι, ξεγνοιασιά, και φροντίδα!!!
Τα υλικά μας
- 1200 γρ αρνάκι μπούτι σε μερίδες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 2 κλ σέλινο χοντροκομμένο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κουτ ντοματάκι κονκασέ ή 1 κ. ντομάτες τριμμένες
- 1 κ σ πελτές ντομάτας
- 500 γρ κριθαράκι
- Αλάτι-πιπέρι-1 ξυλάκι κανέλας
- 4-5 κόκκους μπαχάρι- ¼ κ γ γαρύφαλλο
- Κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη
Η διαδικασία για αρνάκι με μανέστρα
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας μας γύρω γύρω παντού.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τον πελτέ, σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε 1 – 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, τα καρότα, το σέλινο, ρίχνουμε την κανέλα,μπαχάρι,γαρύφαλλο, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας αρκετά.
- Στη συνέχεια στο ταψί βάζουμε την σάλτσα και το κριθαράκι. Προσθέτουμε το κρέας, σουρώνουμε την σάλτσα, και κρατάμε το ζωμό και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
- Εάν χρειάζεται και άλλα υγρά προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό ,τόσο όσο να είναι περίπου δυο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45΄-50΄ λεπτά περίπου.
***
Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Διαφήμιση