Αρχική Ευζωία Αρνάκι με μανέστρα παραδοσιακό της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

Αρνάκι με μανέστρα παραδοσιακό της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

0
Αρνάκι με μανέστρα παραδοσιακό της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Διαφήμιση

Τι να πεις για αυτό το φαγητό;;; Πόσες μνήμες δεν ξυπνάει;; Θυμίζει γιαγιά, θυμίζει οικογένεια θυμίζει κυριακάτικο μάζεμα με όλους τους αγαπημένους μας… μνήμες παιδικών χρόνων, παιχνίδι, ξεγνοιασιά, και φροντίδα!!!

Τα υλικά μας

  • 1200 γρ αρνάκι μπούτι σε μερίδες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα χοντροκομμένα
  • 2 κλ σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κουτ ντοματάκι κονκασέ ή 1 κ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ σ πελτές ντομάτας
  • 500 γρ κριθαράκι
  • Αλάτι-πιπέρι-1 ξυλάκι κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι- ¼ κ γ γαρύφαλλο
  • Κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη

Η διαδικασία για αρνάκι με μανέστρα

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας μας γύρω γύρω παντού.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τον πελτέ, σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε 1 – 1 ½  λίτρο ζεστό νερό, τα καρότα, το σέλινο, ρίχνουμε την κανέλα,μπαχάρι,γαρύφαλλο, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας αρκετά.
  3. Στη  συνέχεια στο ταψί βάζουμε την σάλτσα και το κριθαράκι. Προσθέτουμε το κρέας, σουρώνουμε την σάλτσα, και κρατάμε το ζωμό και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
  4. Εάν χρειάζεται και άλλα υγρά προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό ,τόσο όσο να είναι περίπου δυο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
  5. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45΄-50΄ λεπτά περίπου.

***

Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Διαφήμιση