Αρχική Ευζωία Συνταγή για Κεφτεδάκια με σάλτσα από τη ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου

Συνταγή για Κεφτεδάκια με σάλτσα από τη ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου

0
keftedakia
Διαφήμιση

Υπέροχα ζουμερά κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας, αφράτα, γευστικά. με βελούδινη γεύση θα σας ενθουσιάσουν. Για το κυριακάτικο τραπέζι σας, ή για ορεκτικό στην μέση ενός γιορτινού τραπεζιού που θα κλέψουν σίγουρα την παράσταση.

Τα υλικά μας

Για τα κεφτεδάκια:

  • 250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο ή περασμένο στον τρίφτη(με τα υγρά του)
  • 100 γρ μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στημένο
  • 1 αυγό
  • ½ ματ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ βασιλικός ξερός
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ ματ μαϊντανό
  • 1 ντομάτα μέτρια ώριμη τριμμένη στον τρίφτη (χωρίς φλούδα και σπόρια)
  • 1 κ σ θυμάρι
  • 2 κ σ ξύδι λευκό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • Αλεύρι και ελαιόλαδο για τηγάνισμα καθώς και λίγο ούζο για το πλάσιμο.

Για την σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ πελτέ
  • ¼ κ γ ζάχαρη
  • 1 κ σ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κ σ ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι-πιπέρι-ελαιόλαδο
  • ½ κιλό ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες χωρίς σπόρια περασμένες στον τρίφτη ή χυμό ντομάτας

Διαδικασία

  1. Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε τον κιμά και προσθέτουμε το ξύδι. Ζυμώνουμε ελαφρώς και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το μείγμα μας πρέπει να είναι αφράτο, χάρη στα υγρά(του κρεμμυδιού της ντομάτας και από το ξύδι).  Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά παντού, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ωρίτσα περίπου να ενσωματωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  2. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μπαλίτσες, βουτώντας τα χέρια μας σε ούζο στο οποίο το έχουμε αραιώσει με λίγο νεράκι. Προσωπικά μου αρέσουν μικρές και ντελικάτες μπουκίτσες, σε άλλους αρέσουν μεγάλα.
  3. Στην συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Στην συνέχεια βάζουμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες μας σε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύπτεται ο μισός κεφτές.
  5. Μόλις βγουν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, στην συνέχεια το σκόρδο, τον πελτέ. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, και αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά.
  7. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αρωματικά μας την ζάχαρη και αλατοπίπερο και βουτάμε τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 8-10 λεπτά.

***

Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

Διαφήμιση