Διαφήμιση
Το εντυπωσιακό red velvet κέικ με την υπέροχη βελούδινη κρέμα του που όπου και να το παρουσιάσουμε θα κλέψει την παράσταση τόσο για το εντυπωσιακό της παρουσίας του όσο και για υπέροχη γεύση του.
Το σερβίρουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι, σε επίσημες γιορτές γενεθλίων ή γιορτής, Χριστούγεννα, Πάσχα, ακόμα και του Αγ. Βαλεντίνου με στολισμό καρδιάς.
Τα υλικά μας
- 500 γρ αλεύρι γοχ
- 1 κγ αλάτι
- 1 κ γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ γ σόδα
- 3 κ σ κακάο
- 350 γρ ζάχαρη κρυσταλιζέ
- 125 ml σπορέλαιο
- 125 γρ βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 2 κ γ βανίλια
- 250ml ξινόγαλο
- 3 κ σ κόκκινο χρώμα
- 1 κ γ ξύδι
Για το frosting
- 250 γρ τυρί κρέμα
- 380 γρ άχνη
- 85γρ βούτυρο
- 200 γρ σαντιγί
- 1 κ γ βανίλια
- Μια πρέζα αλάτι
Διαδικασία
- Παίρνομε ένα μπολ και βάζουμε το αλεύρι με το κακάο το μπέικιν το αλάτι και την σόδα. Τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη το σπορέλαιο και το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλο, το χρώμα την βανίλια και τέλος το ξύδι.
- Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τα στερεά προσθέτοντας τα στα υγρά.
- Βάζουμε τον χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 30-35’ λεπτά (μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή) στους 180ο στον αέρα.
- Όσο περιμένουμε να ψηθεί το κέικ μας, ξεκινάμε να φτιάξουμε το frosting.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα τυρί με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια κοσκινίζοντας την άχνη την προσθέτουμε μέσα στο μπολ μαζί με το αλάτι και την βανίλια.
- Στην συνέχεια χτυπάμε την σαντιγί και την προσθέτουμε με ανάλαφρες κινήσεις στο frosting ανακατεύοντας την με μια σπάτουλα
- Όταν βγει το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια κόβουμε στην μέση το κέικ.
- Απλώνουμε μια γενναία δόση frosting στην μέση, κλείνουμε από πάνω σαν σάντουιτς με το άλλο μισό. Στην συνέχεια απλώνουμε το υπόλοιπο frosting με μια σπάτουλα σε όλο το υπόλοιπο κέικ γύρω γύρω και από πάνω. Γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.
Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Διαφήμιση