Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ελλάδα: Αυξήθηκαν κατά 3,9% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

Ελλάδα: Αυξήθηκαν κατά 3,9% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

0
aerodormia
Διαφήμιση

Αυξήθηκαν κατά 3,9% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Insete Intelligence. Αυτό μεταφράζεται σε 21,5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και επιπλέον 803 χιλιάδες επιβάτες σε σχέση με το 2018.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα μεγέθη που πέτυχε η Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 6,4 εκατομμύρια επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 12,0% σε σχέση με το 2018, με τις αεροπορικές αφίξεις να αυξάνονται κατά 685 χιλιάδες σε σχέση με το 2018.

Αύξηση και στα περιφερειακά αεροδρόμια

Στα περιφερειακά αεροδρόμια καταγράφηκαν 15 εκατομμύρια διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 0,8%.

Σημαντική είναι η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και για την Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 2,3 εκατ. επιβάτες στο σύνολο του 2019 και η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία ανήλθε στο 8,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Insete Intelligence, ξεχωρίζει η αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων 0,4% στα Δωδεκάνησα, όπου καταγράφηκαν 3,6 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, αλλά και η μείωση τους κατά 2% στην Κρήτη.

Πτωτικά κατά 0,4% κινήθηκαν και τα Ιόνια Νησιά, όπου συνολικά το 2019 πέτυχαν 3 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, εκ των οποίων οι μισές αφορούσαν την Κέρκυρα.

Διαφήμιση