Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη – Τέταρτος εκτός Κίνας

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη – Τέταρτος εκτός Κίνας

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Απεβίωσε το πρωί του Σαββάτου στο Παρίσι ασθενής του κορονοϊού. Είναι ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη και ο τέταρτος εκτός Ασίας.

To θύμα που υπέκυψε στην μάστιγα του κορονοϊού, είναι 80χρονος κινέζος τουρίστας που είχε φτάσει στην Γαλλία από την κινεζική επαρχία Χουμπέϊ στις 16 Ιανουαρίου και είχε τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Παρισιού στις 25 Ιανουαρίου. Είναι ο τέταρτος θάνατος εκτός Κίνας αφού άλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους από την ίδια αιτία στο Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία.

Ο COVID-19, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, συνεχίζει την φονική του δράση στην Κίνα έχοντας προκαλέσει τον θάνατο μόνο την Παρασκευή 14/02/2020 σε 143 ανθρώπους και αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523.

Koρονοϊός

Πάνω από 66.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Ο αριθμός αυξήθηκε αλματωδώς μετά την αλλαγή της μεθόδου εντοπισμού των κρουσμάτων, που οδήγησε σε «διπλές καταχωρίσεις».

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού παγκοσμίως καταγράφηκε στις 27 Ιανουαρίου στο Πεκίνο. Ο 50χρονος ασθενής επισκέφθηκε στις 8 Ιανουαρίου την επαρχία Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία και επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει στις 22 Ιανουαρίου αφού είχε εμφανίσει συμπτώματα πυρετού επτά ημέρες μετά την επιστροφή του στο Πεκίνο.

Διαφήμιση