Αρχική Ειδήσεις Το ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας διεκδικεί άνδρας 124 ετών στο Περού 

Το ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας διεκδικεί άνδρας 124 ετών στο Περού 

Η συμπλήρωση των 124 χρόνων στη ζωή πριν από λίγες ημέρες δίνουν στον Περουβιανό άνδρα την πρόκριση για να διεκδικήσει  μία θέση στο ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας!

0
Vollis Simpson
Διαφήμιση

Τα “μυστικά” που κάνουν τον Μαρσελίνο Αμπάντ να διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες Μακροζωίας κρύβονται στην ήρεμη ζωή και την υγιεινή διατροφή, όπως λέει ο ίδιος, ο οποίος δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά.

Μέχρι τώρα, ο γηραιότερος αναγνωρισμένος άντρας στον κόσμο ήταν ο Βενεζολάνος Χουάν Βισέντε Πέρες, ο οποίος πέθανε στις 2 Απριλίου σε ηλικία 114 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή ο γηραιότερος είναι ο Άγγλος Τζον Τίνισγουντ, με ηλικία 111 ετών και 223 ημερών.

Σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι αρχές για να παρουσιάσουν την περίπτωση του ηλικιωμένου Μαρσελίνο, έγινε γνωστό ότι διαμένει στην ορεινή περιφέρεια των Άνδεων Χουάνουκο, ζούσε πάντα μόνος, σαν ερημίτης, χωρίς μακριά από κάθε τεχνολογική πρόοδο.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο Μαρσελίνο, η μακροζωία του οφείλεται στην ήρεμη ζωή και την υγιεινή διατροφή, ενώ ένα από τα μυστικά του για να παραμένει υγιής και αισιόδοξος είναι να τρώει τα φρούτα που του παρέχει η φύση, αλλά του αρέσει να απολαμβάνει και αρνίσιο κρέας, σε διάφορες παραλλαγές. Επίσης ανέφερε ότι συνεχίζει να μασάει φύλλα κόκας, μια συνήθεια που απέκτησε από την εποχή που εργαζόταν στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο, ο Μαρσελίνο Αμπάντ γεννήθηκε το 1900 και έμεινε ορφανός όταν ήταν 7 ετών. Τότε τον πήραν οι ιδιοκτήτες μιας απομακρυσμένης φάρμας και δεν πήγε ποτέ σχολείο. Ζούσε πάντα σε αγροτικές περιοχές δουλεύοντας στα χωράφια και πουλώντας τυπικά προϊόντα της περιοχής του. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά και εκμεταλλευόταν τα οφέλη της φύσης για να αναπτύξει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος του επέτρεψε να σβήσει 124 κεριά στις 5 Απριλίου, διεκδικώντας επάξια μία θέση στο ρεκόρ Γκίνες Μακροζωίας.

Πηγή: EFE

Διαφήμιση