Αρχική Ευζωία Μακαρόνια με θαλασσινά της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

Μακαρόνια με θαλασσινά της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

0
dav
dav
Διαφήμιση

Σε αυτή την συνταγή για μακαρόνια με θαλασσινά κρύβεται μέσα όλη η νοστιμιά της θάλασσας και όλα τα αρώματα. Θυμίζει καλοκαιράκι, θυμίζει ξεγνοιασιά, θυμίζει υπέροχες στιγμές με φίλους και τοπία ηλιόλουστα… και όλα αυτά σε μία μπουκιά!

Υλικά

  • 500 γρ φρέσκα μύδια (καθαρισμένα, χωρίς μουστάκι και τριμμένα στο κέλυφος με βουρτσάκι)
  • 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ γαρίδες φρέσκιες (καθαρισμένες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και έχουμε αφαιρέσει το αντεράκι πίσω)
  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες χωρίς τα σπόρια
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανός
  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής μας.
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και τις γαρίδες και σοτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε με ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη
  3. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα καλαμάρια και τις γαρίδες και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα μύδια με την ντομάτα. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν περάσουν 2-3 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα για να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και τις γαρίδες και παίρνουμε τα ζυμαρικά μας και τα προσθέτουμε μέσα.
  4. Προσθέτουμε αλάτι (εάν χρειάζεται, γιατί τα μύδια συνήθως αφήνουν αρκετό αλάτι) και φρεσκοκομμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε τα ζυμαρικά μας να δέσουν με την σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε στα πιάτα μας και πασπαλίζουμε με μαϊντανό

***

Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Διαφήμιση