Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στον φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στον φούρνο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Μπριζόλες με λαχανικά - Τάσος Αντωνίου
Διαφήμιση

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Με νόστιμη μαρινάδα, αυτή τη συνταγή θα την αγαπήσει όλη η οικογένεια γιατί είναι ιδιαίτερα γευστική και κρύβει μέσα της νοστιμιά ασύλληπτη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Εκτέλεση: 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 260 θερμίδες

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

Για τα λαχανικά

  • 700 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νερό τόσο ώστε να καλύψει το μισό σκεύος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι, χωρίς λάδι, ζεσταίνουμε τα ντοματίνια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν καλά.
  2. Τα μεταφέρουμε στο μούλτιμ. Προσθέτουμε μουστάρδα, ρίγανη, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αναμειγνύουμε τη μαρινάδα με τις μπριζόλες σε μπολ. Πρέπει οι χοιρινές μπριζόλες να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.
  4. Αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 – 2 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
  6. Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε πατάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και νερό. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
  7. Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Κατόπιν βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και ανακατεύουμε τα λαχανικά.
  8. Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τα λαχανικά, τη μια δίπλα στην άλλη.
  9. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

 

Πηγή: mamapeinao.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση