Διαφήμιση
Συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μαλακό, λευκό, παραδοσιακό τυρί με αγνά υλικά που εσείς θα επιλέξετε.
Μερίδες: 10
Θερμίδες: 180θερμίδες
Υλικά
- 2 λίτρα γάλα με πλήρη λιπαρά
- 10 γρ. ψιλό αλάτι
- 15 ml νερό
- 6 g. κιτρικό οξύ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα απευθείας στον κάδο της μηχανής παρασκευής τυριού.
- Προσθέτουμε αλάτι και το αναμειγνύουμε πολύ καλά με τη μαρίζ, να διαλυθεί στο γάλα. Μετά τοποθετούμε το καλάθι της συσκευής και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Ξεκινάμε το πρόγραμμα 2.
- Μετά από λίγη ώρα, όταν το διάλυμα αποκτήσει θερμοκρασία 80οC, θα ανάψει η λυχνία στην δεξιά πλευρά των ενδείξεων της συσκευής.
- Διαλύουμε το κιτρικό οξύ ή ξινό σε 15 ml νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο ξινό στο γάλα. Ανακατεύουμε ξανά και καλύπτουμε με το καπάκι. Θα δούμε ότι το μείγμα αφρίζει ελαφρώς.
- Αφήνουμε τη συσκευή να συνεχίσει τη θέρμανση μέχρι τους 90 °C, όπου το άφρισμα θα γίνει πιο αισθητό.
- Στο ηχητικό σήμα σηκώνουμε το καλάθι και το στηρίζουμε στις ειδικές εσοχές. Το αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά μέχρι να ακουστεί το ηχητικό σήμα.
- Συντηρούμε το ανθότυρο στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο
Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw (video)
Σαλάτα ταμπουλέ αρωματική και πανεύκολη
Διαφήμιση