Αρχική Ειδήσεις Ποιο είναι το καλύτερο μέρος αποθήκευσης για τις πατάτες-Κάτι που λίγοι γνωρίζουν

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος αποθήκευσης για τις πατάτες-Κάτι που λίγοι γνωρίζουν

Όσο και ανθεκτικές αν είναι και θεωρούνται οι πατάτες, ο χώρος και ο τρόπος αποθήκευσής τους παίζει καθοριστικό ρόλο για το αν θα παραμείνουν φρέσκες ή θα καταλήξουν άδοξα στο καλάθι των απορριμμάτων ή στην καλύτερη στον ειδικό κάδο για κομποστοποίηση!

0
πατάτες
Διαφήμιση

Συνήθως αυτό είναι και το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι καταναλωτές, βλέποντας σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πατάτες να βγάζουν “μύτες” και αυτιά” και να χαλάνε, πριν προλάβουν να εκπληρώσουν τον αρχικό τους σκοπό: Την κατανάλωσή τους.

Αν και οι πατάτες είναι ανθεκτικά λαχανικά, ωστόσο δεν θα διατηρηθούν φρέσκες για πολύ αν αποθηκευτούν λάθος. Συχνά καταλήγουν σε ένα σκοτεινό ντουλάπι μαζί με άλλα λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια. Ενώ το ντουλάπι της κουζίνας δεν είναι απαραίτητα κακό μέρος για την αποθήκευση πατατών, όσοι αναζητούν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα φρέσκα προϊόντα θα πρέπει να εξετάσουν εναλλακτικές μεθόδους αποθήκευσης.

Αν αποθηκευτούν στο ντουλάπι, οι περισσότερες πατάτες θα διαρκέσουν 1 ή 2 εβδομάδες, εφόσον δεν έχουν χτυπηθεί κατά την τοποθέτηση.

Προηγουμένως, οι οδηγίες του FSA προειδοποιούσαν για την αποθήκευση όλων των ωμών πατατών στο ψυγείο λόγω ανησυχιών για την υγεία. Οι προηγούμενες οδηγίες ήταν οι πατάτες να διατηρούνται σε σκοτεινό, δροσερό μέρος και σε θερμοκρασίες άνω των 6 βαθμών Κελσίου.

Η Kate εξήγησε: «Υπήρχαν ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των σακχάρων στις πατάτες, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε ακρυλαμίδη κατά το μαγείρεμα – μια ουσία που έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου».

potato 2109684866

Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η αποθήκευση πατατών στο ψυγείο είναι ασφαλής και μάλιστα αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους.

Ωστόσο, υπάρχει ένας κανόνας που πρέπει πάντα να ακολουθείτε όταν αποθηκεύετε πατάτες στο ψυγείο. Πρέπει πάντα να τις στεγνώνετε για να αφαιρεθούν τυχόν ίχνη υγρασίας. Η ειδικός ασφάλειας τροφίμων Sylvia Anderson ισχυρίζεται ότι η υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη στις πατάτες, μειώνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους.

Για να προετοιμάσετε τις πατάτες για το ψυγείο, σκουπίστε πρώτα τυχόν βρωμιά με ένα στεγνό πανί, αλλά μην τις πλύνετε μέχρι να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.

Διαφήμιση