Αρχική Υγεία - Διατροφή Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο

0
glyko mpiskota espresso 450x253
Διαφήμιση

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο! Θεϊκό γλυκό με άρωμα καφέ και μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και υπέροχη κρέμα σαντιγί. Φτιάξτε αυτό το γλυκό ψυγείου και σίγουρα θα ξετρελαθούν όλοι! Από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

 

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Εκτέλεση: 2 ώρες
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 350

Υλικά

  • 500 g. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 g. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • Δυο δόσεις εσπρέσο
  • 30 μπισκότα πτι μπερ
  • Κακάο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε απαλή σαντιγί.
  • Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από τον καφέ στη σαντιγί και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον καφέ σε βαθύ πιάτο και βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ, ίσα να βραχούν. Στρώνουμε τα πτι μπερ σε ταψάκι 15 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από την σαντιγί. Συνεχίζουμε το μοντάρισμα του γλυκού και δημιουργούμε στρώσεις με τα μπισκότα και την σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με κακάο (προαιρετικά).

 

Πηγή: mamapeinao.gr

Διαφήμιση