Αρχική Ανακύκλωση Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι αναρωτιούνται πως φτιάχνονται τα σπίρτα (Βίντεο)

Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι αναρωτιούνται πως φτιάχνονται τα σπίρτα (Βίντεο)

Kάθε λεπτό παράγονται 500 σπιρτόκουτα, ενώ κάθε δευτερόλεπτο παράγονται 200 σπίρτα και ο τρόπος παρασκευής τους δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!

0
spirtamakria
Διαφήμιση

Σε μια εποχή που ακόμη και τα τσιγάρα ανάβουν…ηλεκτρονικά και δεν χρειάζονται πλέον φωτιά, τα σπίρτα εξακολουθούν και προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου!

Σύνταξη:ecozen.gr

Μπορεί οι νεαρής ηλικίας χρήστες της πλατφόρμας Χ (πρώην twitter), να μην έχουν δει ποτέ από κοντά σπίρτα, να μην έχουν αγοράσει ποτέ και να μην τα χρησιμοποιούν, οι αριθμοί όμως δείχνουν ότι τα βίντεο για το πως φτιάχνονται γίνονται ανάρπαστα!

Διαφορετικά δεν εξηγούνται τα εκατομμύρια views που συγκεντρώνουν τα βίντεο που δείχνουν πως φτιάχνονται τα σπίρτα! Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό πολλά συνδρομητικά κανάλια αφιερώνουν ολόκληρα προγράμματα σχετικά με τη διαδικασία παρασκευής προϊόντων κάθε είδους: από μια καρφίτσα μέχρι ένα υπερωκεάνιο!

Γενικά, τα βίντεο που δείχνουν το τι και το πως ενός αντικειμένου, είχαν και εξακολουθούν να έχουν ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για σύντομα βίντεο που λατρεύουμε να παρακολουθούμε όταν βρισκόμαστε σε σαλόνι γιατρού, στα Μέσα Μεταφοράς ή λίγο πριν τον βραδινό ύπνο!

Η διαδικασία παραγωγής σπίρτων σε εργοστάσιο περιλαμβάνει εντυπωσιακούς αριθμούς: Δυο εκατομμύρια ξυλάκια την ώρα τοποθετούνται σε μια διάτρητη μεταλλική πλάκα προκειμένου να βυθιστούν στο μείγμα που περιέχει ερυθρό φωσφόρο, το οποίο αναφλέγεται με την τριβή. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα σπίρτα εμφανίστηκαν στην Κίνα τον 5ο αιώνα, ωστόσο το πρώτο σπίρτο ασφαλείας που προοριζόταν για εμπορική χρήση κατασκευάστηκε το 1844 από τον Σουηδό Gustaf Erik Pasch.

Kάθε λεπτό παράγονται 500 σπιρτόκουτα, ενώ κάθε δευτερόλεπτο παράγονται 200 σπίρτα!

Αλλά τα σπίρτα δεν είναι τα μόνα προϊόντα που προσελκύουν το ενδιαφέρον των χρηστών σε σχέση με τη διαδικασία παραγωγής. Τεράστια ανταπόκριση έχουν και τα βίντεο που δείχνουν πως κατασκευάζονται τα μπαλάκια του τένις! Δείτε, λοιπόν, καρέ – καρέ τη διαδικασία με την οποία φτιάχνονται τα μπαλάκια του τένις. Θα σας καθηλώσει.

Το βίντεο αυτό, πόσταρε στο παρελθόν στη σελίδα του στο Facebook ο Ρότζερ Φέντερερ, με αποτέλεσμα να το δουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

 

Διαφήμιση