Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Τάσος Αντωνίου: Νόστιμα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τάσος Αντωνίου: Νόστιμα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - ορεκτικά
Εικόνα: UNSPLASH/ Libby Penner
Διαφήμιση

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και ήδη πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε το μενού για το πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι το κυρίως πιάτο, αλλά τα ορεκτικά.

Το mamapeinao.gr για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, σας προτείνει ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που σίγουρα θα ανοίξουν την όρεξη των καλεσμένων σας!

Σαλάτες

Αυτή τη χρονιά οι σαλάτες μας θα είναι και νόστιμες και εντυπωσιακές. Μια πολίτικη λαχανοσαλάτασαλάτα με κινόα και λαχανικά ή πατατοσαλάτα, θα βοηθήσουν να “γλιστρήσουν” τα κρεατικά του γιορτινού τραπεζιού! Δείτε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες σαλάτες με ένα κλικ εδώ.

Σούπες

Οι σούπες είναι ιδανικό πρώτο πιάτο με πλούσια γεύση και υλικά που αγαπούν οι περισσότεροι. Μια διαχρονική επιλογή ανάμεσα στα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Εμείς προτείνουμε σούπες κατάλληλες για τον χειμώνα και αρκετά ελαφριές που θα ανοίξουν την όρεξη για το κυρίως πιάτο. Επιλέγουμε  σούπες με βάση συστατικό τα λαχανικά όπως μια βελουτέ σούπα πράσουκαροτόσουπασούπα με μπρόκολο ή μια μανιταρόσουπα.

Διαβάστε επίσης: Τάσος Αντωνίου: 9 συνταγές για αξέχαστα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Πίτες και Τάρτες

Ελληνικό τραπέζι χωρίς πίτα ή τάρτα δεν γίνεται. Οπότε και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μια πίτα τάρτα επιβάλλεται να κάνει την εμφάνισή της. Εξάλλου, μια πλούσια πίτα ή τάρτα αποτελεί ένα από τα απαραίτητα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.  Οι καλύτερες γιορτινές πίτες και τάρτες με ένα κλικ εδώ.

Μερακλίδικοι μεζέδες

xristougenniatikoi mezedes

Όσοι από εμάς αγαπάμε τις πληθωρικές και έντονες γεύσεις, θέλουμε και στο γιορτινό τραπέζι να έχουμε μεζέδες μερακλίδικους. Πιάτα με λουκάνικοτηγανιά με σουτζούκι και λεχματζούν είναι ιδανικά ορεκτικά για χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Ορεκτικά με τυρί

xristougenniaki piatela tyria

Εκτός από ένα πλατό τυριών, μπορούμε να φτιάξουμε πιάτα με βάση το τυρί που ταιριάζουν πολύ με ό,τι άλλο μαγειρέψουμε. Πιπεριές γεμιστές με τυριά στον φούρνοτυροκαυτερήμανιτάρια γεμιστά με τυρίσουφλέ με διάφορα τυριά και μυρωδικά, καθώς και τυροκροκέτες είναι επιλογές που αρέσουν σε όλους.

Πιάτα με πατάτες

Ορεκτικό ή ακόμα και συνοδευτικό για τη γαλοπούλα ή το χοιρινό, τα πιάτα με πατάτες είναι μια σίγουρη επιλογή που με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να γίνει και εντυπωσιακή. Οι επιλογές είναι πολλές και όλες τους λαχταριστές. Πατάτες ογκρατέντραγανές πατάτες φούρνουπατάτες φούρνου α λα κρεμκροκέτες πατάταςσουφλέ πατάταςπατάτες πικάντικες στον φούρνογεμιστές πατάτες φούρνου είναι τα συνοδευτικά που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σας.

Πηγή: mamapeinao.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση