Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Λουκουμάδες με τρία μόνο υλικά από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Λουκουμάδες με τρία μόνο υλικά από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
Λουκουμάδες - Τάσο Αντωνίου
Διαφήμιση

Λουκουμάδες με τρία υλικά τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας με τον σεφ Τάσο Αντωνίου. Συνοδεύστε τους λουκουμάδες παραδοσιακά με μέλι και κανέλα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 15 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα
Θερμίδες: 480 θερμίδες

Υλικά

  • 250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Τα αναμειγνύουμε.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Όταν περάσει η ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε σωστά τους λουκουμάδες. Ελέγχουμε εάν το ηλιέλαιο είναι αρκετά καυτό, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Αν το μείγμα παραμείνει στην επιφάνεια, το ηλιέλαιο είναι έτοιμο για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.
  • Με το χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα. Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Κατόπιν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα (προαιρετικά).

Πηγή: mamapeinao.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠώς να προστατεύσω το περιβάλλον; Ένας οδηγός για πολίτες
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία EVA: Κλειστά αύριο τα καταστήματα – Πώς θα εξελιχθεί