Εύκολο, γρήγορο και πάρα πολύ νόστιμο παγωτό. Ιδανικό για φοιτητές και νέους που δεν έχουν χρόνο και γνώσεις αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν ένα υπέροχο παγωτό με δυο υλικά κάθε ώρα και στιγμή. Η συνταγή για παγωτό με δυο υλικά είναι πολλές φορές δοκιμασμένη και ιδανική για να κάνετε δεκάδες γευστικούς συνδυασμούς.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 437 θερμίδες
Υλικά για το παγωτό
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, πολύ κρύα
- 1 συσκευασία 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
- Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα, για περίπου 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της προτίμησής μας, όπως μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, μαρμελάδα, κ.α.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο που κλείνουν αεροστεγώς, το ισιώνουμε με μαρίζ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Απίστευτο σπιτικό παγωτό καφέ σε 5 μόνο λεπτά
- Τραγανές πατάτες στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου