Αρχική Special Topics - 2 Ποιο τσάι ή έγχυμα να πιείτε ανάλογα με την ώρα της ημέρας

Ποιο τσάι ή έγχυμα να πιείτε ανάλογα με την ώρα της ημέρας

Το τσάι αλλά και η ιεροτελεστία γύρω από τον τρόπο βρασμού του και σερβιρίσματός του συνοδεύεται από έναν ολοκληρωμένο τρόπο σκέψης, που για πολλούς λαούς είναι συνυφασμένο με την παράδοση και τον πολιτισμό της χώρας τους.

Εντούτοις αποτελεί ένα βότανο με δεκάδες ποικιλίες kαι επιλογές που μπορεί να καλύψει τις γευστικές απαιτήσεις κάθε ουρανίσκου! Το τσάι αποτελεί εξάλλου από την αρχαιότητα ένα βότανο-“σύμμαχος” που -εκτός από την ιδιότητά του ως ένα απολαυστικό αφέψημα- μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ανθρώπινου οργανισμού.  

 

0
τσαι
Διαφήμιση

Συχνά έχουμε το ερώτημα ποιο τσάι ή έγχυμα θα προτιμήσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ποια ποικιλία όμως είναι η κατάλληλη και για ποια ώρα της ημέρας;

ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

7πμ: τα πρωινά μαύρα τσάγια ή ένα Earl Grey Cornflower Blossom ( EARL GREY FLEURS DE BLEUET – Thé noir bio 70gr)

Το πρωί και ειδικά κατά τη διάρκεια του πρωινού, αυτό που ψάχνουμε είναι ένα διεγερτικό φλιτζάνι για να μας ξυπνήσει καλά και να ξεκινήσει η μέρα.

Σκεφτόμαστε πρώτα τα πρωινά τσάγια, τα οποία είναι σπιτικές βιολογικές συνταγές χωρίς αρώματα. Υπάρχει μια έκδοση μαύρου τσαγιού ή μια έκδοση πράσινου τσαγιού.
Το πρωινό μας πράσινο τσάι (THÉ VERT DU MATIN – Thé vert bio 55gr) είναι μια καλή εναλλακτική λύση εάν θέλετε να στραφείτε σε πράσινο τσάι. Τα φύλλα γλυκού πράσινου τσαγιού από το Darjeeling αναμειγνύονται με κινέζικο πράσινο τσάι με γιασεμί (φυσικά αρωματισμένο με φρέσκα λουλούδια κατά το στάδιο της ξήρανσης) και ολόκληρα άσπρα φύλλα τσαγιού. Ένα μείγμα από εκλεπτυσμένα – ευαίσθητα τσάγια με κρυστάλλινη έγχυση για να ξεκινήσετε απαλά τη μέρα.

Το μαύρο τσάι (THÉ BLANC À LA ROSE – Thé blanc bio 30gr) το πρωί είναι πιο κλασικό και ταιριάζει πολύ με γάλα βρώμης.

Μια άλλη πιθανότητα: μαύρο τσάι ή Earl Grey (EARL GREY FLEURS DE BLEUET – Thé noir bio 70gr), πολύ πλούσιο σε τεΐνη και αποτελεσματικό για να ξυπνάτε με τις νότες των εσπεριδοειδών του.

4 μ.μ : Η παραδοσιακή ”ώρα τσαγιού”

Όταν επιθυμούμε τσάι το απόγευμα ή όταν διασκεδάζουμε ή όταν βρισκόμαστε με φίλους και συγγενείς, τείνουμε να στραφούμε σε πιο φρουτώδη και γκουρμέ τσάγια.

Φωτογραφία: Vanessa Bucceri

FRAISE – GUARANA (FRAISE-GUARANA – Thé noirs bio 70gr)
Το μαύρο τσάι Φράουλα-Γκουαράνα, το οποίο με τις φυσικές γλυκές νότες φράουλας και τριαντάφυλλου, τα μούρα ροζ πιπεριού και τους σπόρους γκουαρανά, θα ξυπνήσει κάθε γευστικό κάλυκα!

Η μυρωδιά του είναι εξαιρετική και η γεύση του πολύ ευχάριστη, είναι συναρπαστικό όταν το συνοδεύουμε με φρέσκα κομμάτια φράουλας! Πολλοί αγαπούν το Cranberry-Goji, ένα πράσινο τσάι αναμεμειγμένο με λουλούδια και σούπερ φρούτα.

CITRON – GINGEMBRE (CITRON GINGEMBRE – Thé noir bio 70gr)
Ένα άλλο φρουτώδες τσάι, αλλά πιο «κλασικό», το μαύρο τσάι Λεμόνι-Τζίντζερ. Υπάρχει επίσης η γεύση του τσαγιού και του τζίντζερ, χωρίς να πικρίζει.

Η ζωντάνια του μαύρου τσαγιού Assam και η αναζωογονητική φρεσκάδα του λεμονιού σας δίνουν ενέργεια στη μέση της ημέρας!

ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Ένα φλιτζάνι τσάι ή τσάι από βότανα μετά το γεύμα (μερικές φορές ένα μεγάλο) μπορεί να σας βοηθήσει να χωνέψετε καλά! Ορισμένα φυτά είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πέψη, συγκεκριμένα: μέντα, μάραθο, βερβένα ή ακόμη και γλυκόριζα.

JASMINE IMPERIAL (JASMIN IMPÉRIAL – Thé vert bio 75gr)
Το τσάι γιασεμί χαλαρώνει το στομάχι.

DIGEST
Όπως υποδηλώνει το όνομα, το τσάι Mama Digest δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην πέψη. Αυτό το χωνευτικό μίγμα είναι πολύ αρωματικό στον ουρανίσκο και ελαφρώς πικάντικο. (Digest 80gr – Bio)

Το έγχυμα παρασκευάζεται με κάρδαμο, μέντα, αχιίλεα, πράσινο γλυκάνισο και μάραθο. Βιολογικά φυτά.

THE VERT A LA MENTHE
Όσον αφορά τα τσάγια, το πράσινο τσάι μέντας φαίνεται να είναι μια εναλλακτική λύση για την πέψη. (THÉ VERT À LA MENTHE – Thé vert bio 45gr)

Φτιαγμένη με ολόκληρα κινέζικα φύλλα πράσινου τσαγιού Gundpowder (όμορφα διαμορφωμένα σε μαργαριτάρια) και βιολογικά φύλλα μέντας γαλλικής προέλευσης, αυτή η συνταγή αναμφίβολα θα σας εκπλήξει με την αρωματική παλέτα της!

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Όποιος λέει βράδυ, λέει ύπνος. Συνεπώς, σας συνιστούμε να σταματήσετε να πίνετε τσάι τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον ύπνο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα επηρεάσει τον ύπνο σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φυτικά τσάγια (φτιαγμένα μόνο από φυτά) είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις!

Δηλαδή, μετά από αρκετές εγχύσεις το τσάι σας θα αποφορτίσει την τείνη του και επομένως μπορεί να καταναλωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα. Εάν, για παράδειγμα, το μαύρο τσάι MASALA CHAI( ) είναι το αγαπημένο σας, μπορείτε κάλλιστα να το καταναλώσετε το πρωί για να ξυπνήσετε καλά, πιθανών και ένα φλιτζάνι κατά τη διάρκεια της ημέρας, και τέλος αν το επιθυμείτε μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι το βράδυ συντροφιά με ένα καλό βιβλίο.

DREAM MAMA
Η απόλυτη έγχυση ύπνου: Mama Dream. Ένα διαχρονικό κλασικό μείγμα, αυτό το βραδινό έγχυμα συνδυάζει ολόκληρα φύλλα Fragrant Verbena με γεύση λεμονιού και νότες μέντας. Λίγες ρίζες βιολογικής γλυκόριζας προσθέτουν σε αυτό το 100% γαλλικό μείγμα, ακόμα μεγαλύτερη γεύση. Η πλούσια αρωματική παλέτα του θα σας συνοδεύσει στην αγκαλιά του Μορφέα για έναν ξεκούραστο ύπνο! (Dream 40gr – Bio)

MAMA RELAX
Έγχυμα για να χαλαρώσετε Mama Relax. Η παρουσία βάλσαμου λεμονιού και λεβάντας αναγνωρισμένων για τις καταπραϋντικές αρετές τους και ευχάριστα στη γεύση. Η πικάντικη γεύση του ξινού πορτοκαλιού θα συνοδεύσει τις φρέσκες και ανθισμένες νότες αυτής της έγχυσης και τέλος, λουλούδια μολόχας για μια λουλουδάτη νότα, και ένα μπλε χρώμα. . Υπέροχο! (Relax 55gr – Bio)

Σοφία Τριάντου

Η Σοφία Τριάντου είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College του Καναδά η οποία παραδίδει και σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της εδώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σοφία Τριάντου δημιούργησε το Thalli eco shop  με σκοπό να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη από τα απόβλητα του πλαστικού, να συμμετέχει στην εξέλιξη της ζωή των γυναικών σε αναπτυσσόμενες χώρες και στη στήριξη μικρών παραγωγών με αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη.

Δείτε κι άλλα άρθρα της Σοφίας Τριάντου παρακάτω:

Διαφήμιση