Αρχική Υγεία - Διατροφή Σοφία Τριάντου: Γλυκάνισος ο αφροδισιακός

Σοφία Τριάντου: Γλυκάνισος ο αφροδισιακός

0
γλυκανισος2
Διαφήμιση

Γνωστό αφροδισιακό για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους και όχι μόνο, πίστευαν ότι διατηρεί τη νεότητα και διώχνει τα κακά όνειρα αν τοποθετηθούν σπόροι κάτω από το μαξιλάρι. Ο Ιπποκράτης πάλι πίστευε ότι, σταματούσε το φτέρνισμα και όταν το μύριζαν οι γυναίκες πριν γεννήσουν διευκόλυνε το τοκετό.

Της Σοφίας Τριάντου

πιστοποιημένη Βοτανολόγος

από το  Dominion Herbal College του Καναδά

Ένας αρωματικός βοτανόσπορος που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς με ιδιαίτερη τιμή. Στη αρχαία Κίνα το θεωρούσαν ιερό φυτό και στην αρχαία Αίγυπτο περιλαμβανόταν στο μίγμα μπαχαρικών με το οποίο επικάλυπταν τις μούμιες. Διαδεδομένο στην αρωματοποιία και στη μαγειρική. Αρωματίζει τα πασχαλινά τσουρέκια, ψωμιά, αυγά, κουλούρια και πολλά πόσιμα αποστάγματα όπως το ελληνικό ούζο και το Ισπανικό anisette.

Το 17ο αιώνα ο κρητικός καλόγερος Αγάπιος Λάνδος, συμβούλευε τους αναγνώστες του να τρώνε ψημένα μήλα με ζαχαρωμένο γλυκάνισο.

Στις κουζίνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν ξακουστός ο Γλυκάνισος.

Τον προτιμούσαν τον μήνα Ιούνιο για να αρωματίζουν τα κρεατικά, έλεγαν δε χρειάζονται μπαχαρικά μόνο Κόλιαντρο, νάρδο και γλυκάνισο. Πρότειναν από τότε, γλυκάνισο, κύμινο και άνηθο για την καλύτερη πέψη καθώς ήταν γνωστά και τα κρασιά τους με γλυκάνισο και μαστίχα.

γλυκανισος1

Σήμερα συνεχίζουμε να τον χρησιμοποιούμε ως θυμίαμα για το φτέρνισμα, ως σπασμολυτικό, αποχρεμπτικό και χωνευτικό. Και στα ψημένα μήλα!

Όλα με αυτούς τους βιοτανόσπορους γίνονται πιο υγιεινά!
Όπως ένα ψωμί καμωμένο από σύκα και γλυκάνισο

 

Η Σοφία Τριάντου  είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College του Καναδά η οποία παραδίδει και σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της εδώ .

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σοφία Τριάντου δημιούργησε το Thalli eco shop  με σκοπό να συμβάλει στη προστασία του πλανήτη από τα απόβλητα του πλαστικού, να συμμετέχει στη εξέλιξη της ζωή των γυναικών σε αναπτυσσόμενες χώρες και στη στήριξη μικρών παραγωγών με αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη.

σοφια τριάντου βοτανολογος1

Το Thalli eco shop έχει ως  στόχο να μεταδώσει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα οικολογικών και οργανικών προϊόντων, μεταφέροντας την ομορφιά της απλότητας και της φυσικότητας.

Διαφήμιση