Η προσφορά της αρτοκλασίας μύριζε φούρνο ξύλου, γλυκάνισο κι αιώνια παιδιά.
Μ. Λεβέντη
Να μη τρως τη καρδιά σου.
Της Σοφίας Τριάντου
πιστοποιημένη Βοτανολόγος
από το Dominion Herbal College του Καναδά
Υλικά
- 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 φακ. στεγνή μαγιά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 3 κ.γ ζάχαρη
- 2 κ.γ ούζο
- 1 κ.γ γλυκάνισο
- 1 κούπα ξερά σύκα ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 κιλό αλεύρι
- Αλάτι
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι λίγη ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Στη συνέχεια πλάθουμε ένα στρογγυλό ψωμί και το βάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό, χαράζουμε με μαχαίρι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.
Από Μαρία και Νίκο Ψιλάκη
Η Σοφία Τριάντου είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College του Καναδά η οποία παραδίδει και σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της εδώ .
Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σοφία Τριάντου δημιούργησε το Thalli eco shop με σκοπό να συμβάλει στη προστασία του πλανήτη από τα απόβλητα του πλαστικού, να συμμετέχει στη εξέλιξη της ζωή των γυναικών σε αναπτυσσόμενες χώρες και στη στήριξη μικρών παραγωγών με αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη.
Το Thalli eco shop έχει ως στόχο να μεταδώσει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα οικολογικών και οργανικών προϊόντων, μεταφέροντας την ομορφιά της απλότητας και της φυσικότητας.