Αρχική Υγεία - Διατροφή Σοφία Τριάντου: Μίγμα βοτάνων για την κυτταρίτιδα

Σοφία Τριάντου: Μίγμα βοτάνων για την κυτταρίτιδα

0
μειγμα βοτανων
Διαφήμιση

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν καλά την ικανότητα του δεντρολίβανου να διατηρεί το νου σε εγρήγορση.

Της Σοφίας Τριάντου

πιστοποιημένη Βοτανολόγος

από το  Dominion Herbal College του Καναδά

Οι αρχαίοι μαθητές σε περίοδο εξετάσεων φορούσαν στεφάνια δεντρολίβανου στο κεφάλι τους για να θυμούνται ότι μάθαιναν και ο Σαίξπηρ λέει:

Να δεντρολίβανο για να με θυμάσαι και να θυμάσαι, μόνο αγάπη σου ζητώ…

Άμλετ

Συστατικά

  • 600ml νερό
  • 2κ.σ. τσάι του βουνού
  • 2κ.σ. φύλλα λουίζας
  • 1κ.γ φύλλα φασκόμηλου
  • 1κ.σ φύλλα δεντρολίβανου
  • 1 κ.σ δίκταμο
  • 1κ.γ τσουκνίδα

κυτταριτιδα

Οδηγίες

Το παραπάνω μίγμα παρασκευάζεται ως έγχυμα. Σε μια πορσελάνινη τσαγιέρα τοποθετήστε ζεστό νερό 95°C και τα παραπάνω βότανα. Σκεπάστε την τσαγιέρα για πέντε λεπτά σουρώστε και συνδυάστε το μίγμα με φρέσκες σταγόνες λεμονιού. Πίνετε το μίγμα τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα.

Συμπληρώστε τη φροντίδα με ένα καθημερινό λάδι κυτταρίτιδας και μασάζ.

Το δεντρολίβανο επειδή τονώνει την κυκλοφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις χιονίστρες τους κιρσούς και τις αιμορροΐδες. Η έντονη διουρητική του δράση βοηθά στην αποβολή των τοξινών και στην κατακράτηση.

Διαβάστε επίσης: Σοφία Τριάντου: Rosemary ή λιβανοτίς – Το βότανο της μνήμης

 

Η Σοφία Τριάντου  είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College του Καναδά η οποία παραδίδει και σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της εδώ .

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σοφία Τριάντου δημιούργησε το Thalli eco shop  με σκοπό να συμβάλει στη προστασία του πλανήτη από τα απόβλητα του πλαστικού, να συμμετέχει στη εξέλιξη της ζωή των γυναικών σε αναπτυσσόμενες χώρες και στη στήριξη μικρών παραγωγών με αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη.

σοφια τριάντου βοτανολογος1

Το Thalli eco shop έχει ως  στόχο να μεταδώσει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα οικολογικών και οργανικών προϊόντων, μεταφέροντας την ομορφιά της απλότητας και της φυσικότητας.

Διαφήμιση